U SREDNJOJ ŠKOLI ČAKOVEC

FOTO Deveta godišnja konferencija voditelja programa podrške roditeljima ‘Rastimo zajedno’ i ‘Rastimo zajedno plus’

Dječji vrtić Cipelica jedini u Međimurskoj županiji provodi Program podrške roditeljstvu, radionice s roditeljima najmlađe djece "Rastimo zajedno" koji je verificiran od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja i besplatan za roditelje

U Čakovcu se u prostorima Srednje škole Čakovec, 29. i 30 ožujka 2019. održala
9. godišnja konferencija voditelja programa podrške roditeljima “Rastimo zajedno” i “Rastimo zajedno Plus” u organizaciji Dječjeg vrtića Cipelica i Centra Rastimo zajedno  pod pokroviteljstvom Grada Čakovca i Međimurske županije.

Državna konferencija je imala međunarodno sudjelovanje. Kristine Maže, svjetska stručnjakinja iz Rige, Latvija, održala je pozvano predavanje “Uvod u Theraplay – pristup radu s roditeljima” i djecom i radionicu “Supervizija s voditeljima programa Rastimo zajedno i mi”.

Na otvorenju konferencije prisutnima su se obratili zamjenik gradonačelnika Zoran Vidović, Sonja Tošić Grlač, pročelnica za zdravstvo i socijalnu skrb Međimurske županije, Đurđica Ivković iz UNICEF –a Hrvatska, prof. dr. sc. Nina Pećnik koja je uz Branku Starc, prof. autorica programa i Gordana Šoltić Siladi, ravnateljica Dječjeg vrtića Cipelica.

U svečanom programu sudjelovale su Vinka Siladi koja je otpjevala himnu “Lijepa naša” i “Vuprem oči” uz korepeticiju Morane Ivezić, učenice 4. razreda Glazbene škole u Varaždinu i Čakovečke mažoretkinje, a program je vodila Nives Lisjak. Svojim prisustvom konferenciju su uveličali članovi Zrinske garde.

Godišnja konferencija predstavlja redoviti stručni skup iznimno važan za održivost i osiguranje kvalitete rada voditelja svih programa “Rastimo zajedno” te je ove godine u Čakovcu okupila 200 voditelja radionica s roditeljima najmlađe djece i roditeljima predškolske djece s teškoćama u razvoju. 

Dječji vrtić Cipelica jedini u Međimurskoj županiji provodi Program podrške roditeljstvu, radionice s roditeljima najmlađe djece “Rastimo zajedno” koji je verificiran od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja i besplatan za roditelje.

Educirane članice tima su Eleonora Glavina, stručni suradnik psiholog – mentor, odgojiteljica- mentor Sanja Solak, odgojiteljice Petra Korotaj i Helga Hertelendi Kraljić i Gordana Šoltić Siladi. Programi “Rastimo zajedno” provode se u 67 gradova na području cijele Hrvatske.

U radu konferencije sudjelovale su i naše stručnjakinje Eleonora Glavina, univ.spec s predavanjem “Roditelji djece s poremećajem iz autističnog spektra i radionice Rastimo zajedno – što im možemo ponuditi?” i Silvija Pucko, prof. reh. sa temom “Iskustva voditelja u provedbi radionica s roditeljima djece s različitim tipovima teškoća.”

Posebno je bio zanimljiv okrugli stol sa temom “Kako osigurati dostupnost programa Rastimo zajedno?” u kojem su sudjelovali David Vugrinec, pročelnik Upravnog odjela za društvene, protokolarne i europske poslove Grada Čakovca, dr.sc Sonja Tošić Grlač, pročelnica za zdravstvo i socijalnu skrb Međimurske županije, Lidija Vinković, ravnateljica Obiteljskog centra u Čakovcu i Gordana Šoltić Siladi, ravnateljica vrtića domaćina koji su upoznali sudionike sa velikim brojem socijalnih programa za djecu i mlade koji se provode uz financijsku i drugu podršku Grada Čakovca i Međimurske županije. 

9. godišnja konferencija održala se uz veliku podršku i pomoć sponzora i donatora: Grada Čakovca,  Međimurske županije, Istarske županije, Grada Zagreba, UNICEF –a, Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, Srednje škole Čakovec, Gospodarske škole Čakovec, Zrinske garde, Hotela Park, Hotela Castellum, Galerije Sjever, Elussa, Vlahka d.o.o., Čakovečkih mlinova, Mesnica Kiš, Podravke, Vindije, OPG –a Pčelarstvo Trupković, Muzeja Međimurja, Turističke zajednice Grada Čakovca, Zrinske garde, Agromeđimurja, Studia P, Čateksa, Letisa, Svjećarsko – medičarskog obrta Mekovec – Črnčec i VDF–a kojima organizatori od srca zahvaljuju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije