LIJEPO DRUŽENJE

FOTO Projektni dan u Dječjem vrtiću ‘Stonoga’ – ovogodišnja tema bila je Zdrava prehrana

Vrtićem se širio miris starinskih jela i kolača, a mališani su za zanimanjem slušali koje voće i povrće trebaju što više jesti

Treću godinu za redom, u utorak je održan Eko-projektni eko dan u Dječjem vrtiću “Stonoga” u Novom Selu Rok. Ovogodišnja bila je Zdrava prehrana.

Djeca, polaznici ovog vrtića, njihovi roditelji i odgajatelji prijepodne su proveli iskušavajući recepte po kojima su kuhale njihove bake i djedovi, učili koje su namirnice zdrave i koje treba što češće koristiti u prehrani, a ona djeca koje kuhanje ne privlači učila su šivati. Vrtićem se širio miris starinskih jela i kolača, a mališani su za zanimanjem slušali koje voće i povrće trebaju što više jesti.

Ovakvim aktivnostima, odgajateljice u vrtiću žele djecu od najranije dobi naučiti zdravim životnim navikama, te im omogućiti da kroz igru zajedno sa svojim roditeljima steknu nove vještine. Dio je to aktivnosti koje se provode u sklopu Eko projektnog dana, kao dio “Zelenog vrtića” statusa koji je ova područna jedinica Dječjeg vrtića “Cvrčak” dobila 2017. godine.

Djecu, njihove roditelje i odgajateljice obišao je i gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, koji je istaknuo da velik udio u priznanjima koje Grad Čakovec dobiva za svoje politike vezane uz obrazovanje, imaju akcije i aktivnosti poput ovih.

Odgajateljice u našim vrtićima izuzetno mnogo čine za našu djecu, nastojeći im na njima zanimljiv način prenijeti znanja i vještine koje će im koristiti u kasnijem životu.

Osim gradonačelnika Kovača, na Projektnom danu bili su predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Novo Selo Rok Miroslav Novak, te djelatnici Dječjeg vrtića “Cvrčak” predvođeni ravnateljicom Lidijom Varošanec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije