Vijesti / Grad Čakovec
Grad Čakovec
KREĆE SANACIJA Uskoro počinju radovi na nadvožnjaku u Kalničkoj ulici u Čakovcu
Korina Ban/eMedjimurje/Grad Čakovec

RADOVI VRIJEDNI 5 MILIJUNA KUNA

KREĆE SANACIJA Uskoro počinju radovi na nadvožnjaku u Kalničkoj ulici u Čakovcu

Predviđena je sanacija naglavnih greda stupova i pripadajućih dijelova glavnih nosača i upornjaka te jedne strane kolnika nadvožnjaka

U ponedjeljak je u čakovečkoj Gradskoj vijećnici potpisan Ugovor o javnoj nabavi radova na sanaciji nadvožnjaka u Kalničkoj ulici u Čakovcu – faza 1. i faza 2.

Ukupno je vrijedan 4.948.411,25 kuna, a njime je predviđena sanacija naglavnih greda stupova i pripadajućih dijelova glavnih nosača i upornjaka te sanacija jedne strane kolnika nadvožnjaka.

Ugovor su potpisali gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač i direktor tvrtke Geotehnika d.o.o. iz Selca na Braču Mario Lasan. Tvrtka Geotehnika d.o.o. posao je dobila putem javne nabave, temeljem projekta sanacije ovog, za normalno odvijanje prometa, izuzetno značajnog objekta. Ugovor je potpisan za dvije faze, koja predviđa sanaciju najugroženijih mjesta nosive konstrukcije te jedne trake kolnika.

Sljedeći tjedan počinje uvođenje u posao i preuzimanje gradilišta, a Geotehnika će s punim intenzitetom radova započeti nakon uskrsnih blagdana. Ugovorni rok za završetak radova je 145 dana od uvođenja u posao.

Da podsjetimo, nadvožnjak u Kalničkoj ulici izgrađen je u drugoj polovici 70-tih godina prošlog stoljeća, a brigu o njemu je do 2012. godine vodila je Županijska uprava za ceste Međimurske županije. Upravo je preuzimanje ovog prometnog objekta odnosno njegova izazvalo najviše prijepora, jer u njegovu obnovu, bez obzira što se znalo u kakvom je stanju, nije uložio ništa.

Nakon preuzimanja, Grad Čakovec izradio je projekt temeljite sanacije, koji obnovu ovog prometnog objekta predviđa u četiri faze. U planu je i rekonstrukcija prilaznih raskrižja s Ulicom Vladimira Nazora i Vukovarskom, odnosno Zagrebačkom ulicom.  Sredstva za ovu investiciju osigurana su u proračunu Grada Čakovca.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!