NOVI KAPACITETI

FOTO Svečano otvoren objekt novoizgrađenih jaslica u sklopu vrtića Maslačak u Čakovcu

Uz dvije prostorije za boravak djece jasličke dobi, novi objekt sadrži i prostoriju izolacije, prostoriju za logopeda te sanitarije

Pred mnogobrojnim uzvanicima u petak, 22. ožujka ispred čakovečkog Dječjeg vrtića Maslačak održano je svečano otvorenje objekta novoizgrađenih jaslica. Uz pomoć gradonačelnika grada Čakovca Stjepana Kovača, vrpcu su prerezali vrtićarci DV Maslačak.

Svečanom otvorenju nazočili su i zamjenici gradonačelnika Mario Medved te Zoran Vidović. Novoizgrađene jaslice izgrađene su u sklopu projekta Rekonstrukcije, odnosno dogradnje Dječjeg vrtića Maslačak u Čakovcu, a sufinancirane su sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. 

– S ponosom možemo reći da je grad Čakovec prijatelj djece te spomenuti kako se javila potreba za izgradnjom objekta jaslica, što je pokazatelj da ljudi iz Čakovca ne odlaze već ostaju te useljavaju. Zadovoljan sam što je Ministarstvo prepoznalo ovaj projekt te im ovim putem zahvaljujem na podršci – rekao je gradonačelnik koji je najavio i nova ulaganja u vrtićke objekte.

Ukupna vrijednost investicije iznosila je nešto manje od 4 i pol milijuna kuna, od čega je udio ministarstva oko 27 posto, odnosno 1.200.000,00 kuna. Ukupno, u nove jaslice smjestit će se 32 djece s područja Grada Čakovca.

– Sretni smo što smo otvaranjem objekta jaslica omogućili veći kapacitet smještaja jasličkih skupina jer trenutno je još desetak djece na listi čekanja. Dječji vrtić Maslačak sad broji pet skupina vrtićke dobi s dvije nove skupine jasličke dobi, a uz to su ovdje smješteni stručni suradnici, defektolog, logoped i četrnaest odgajatelja – rekla je ravnateljica Dječjeg vrtića Cvrčak Lidija Varošanec.

Uz dvije prostorije za boravak djece jasličke dobi, novi objekt sadrži i prostoriju izolacije, prostoriju za logopeda te sanitarije. Trenutačan broj djece u dobi od 3 do 6 godina koja imaju prebivalište na području Čakovca, a koja su smještena u neku od predškolskih ustanova, iznosi 75 posto što je iznad prosjeka Republike Hrvatske.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije