Vijesti / Grad Čakovec
Grad Čakovec
U NOVOM RUHU  Gradonačelnik Kovač obišao obnovljenu vrtićke prostore skupine Sunčeka
Grad Čakovec

Waldorfska pedagogija

U NOVOM RUHU Gradonačelnik Kovač obišao obnovljenu vrtićke prostore skupine Sunčeka

Prostori su obnovljeni zahvaljujući roditeljima djece koja pohađaju ovaj program, a pomogli su i učenici Graditeljske škole koji su oličili zidove

Gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač obišao je nedavno uređene prostore skupine „Sunčeka“ u Dječjem vrtiću Cipelica u Čakovcu, u kojoj se program provodi temeljem načela Waldorfske pedagogije.

Prostori su obnovljeni zahvaljujući roditeljima djece koja pohađaju ovaj program, a pomogli su i učenici Graditeljske škole koji su oličili zidove, naravno, prema waldorfskim smjernicama. Dječji vrtić Cipelica pak je iz svojih sredstava uredio pod gdje je postavljen laminat. S uređenjem će se nastaviti i dalje, obnovit će se postojeći namještaj te nabaviti novi.S obavljenim radovima gradonačelnika Stjepana Kovača upoznale su voditeljice Waldorfske skupine Milana Hozmec i Barbara Gregl te ravnateljica Dječjeg vrtića Cipelica Gordana Šoltić Siladi. Kako su istaknule, ovo je samo dio aktivnosti koje se provode u ovoj skupini.

Tijekom proljeća, djeca polaznici i njihovi roditelji, te učenici Graditeljske škole, sudjelovat će u nizu radionica izrade specifičnih dijelova namještaja koje za cilj imaju bolje razumijevanje waldorfske pedagogije. U planu su i radionice uređenja unutarnjih i vanjskih prostora osmišljavanjem sadržaja za dodatne aktivnosti, a uključuju vrt, natkriveni prostor, prostor za razvoj senzorike prirodnim materijalima i slično.Inače, Program waldorfske pedagogije u Dječjem vrtiću Cipelica postoji već 10 godine, trenutno ima 25 polaznika, a ukupno je kroz „Sunčeka“ prošlo oko 250 djece.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!