Vijesti / Grad Čakovec
Grad Čakovec
JESTE LI SPREMNI? Nedjelja je rezervirana za Tradicijski Fašnik u Čakovcu
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

međimurski fašnik

JESTE LI SPREMNI? Nedjelja je rezervirana za Tradicijski Fašnik u Čakovcu

Međimurski fašnik koji se kontinuirano održava u Čakovcu, jedan je od rijetkih u Hrvatskoj koji njeguje tradicionalne fašničke običaje

Nedjelja je rezervirana za Tradicijski Fašnik u Čakovcu s početkom u 15 sati.

- Međimurski fašnik koji se kontinuirano održava u Čakovcu, jedan je od rijetkih u Hrvatskoj koji njeguje tradicionalne fašničke običaje. Naime, samo u našem gradu može se vidjeti na koji način se Fašnik, odnosno završetak zime obilježavao u prošlim vremenima, samo kod nas se mogu vidjeti kako su se ljudi nekad maskirali u Međimurju, ali i ovom dijelu Europe.

Upravo je zato čakovečki Fašnik tradicija koju treba njegovati i razvijati. Prošlost, sadašnjost i budućnost prodefilirat će ulicama grada Čakovca te će pjesmom, plesom i zvonjavom otjerati zimu i sve nedaće. Vrhunac fašničkih običaja tradicionalno je spaljivanje Fašnika, glavnog krivca za sve probleme tijekom posljednjih godinu dana.

Zabava i veselje nastavit će se u fašničkom šatoru na Trgu Republike, gdje će, uz podjelu vrijednih nagrada najboljim, najkreativnijim i najveselijim maskama sponzora poduzeća Metss Čakovec, Magme Varaždin i BAT Čakovec pjesmom i plesom završiti ovogodišnji “Međimurski fašnik” - javljaju iz Turističke zajednice grada Čakovca.
 

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!