Vijesti / Grad Čakovec
Grad Čakovec
VIDEO I FOTO Dječji fašnik u Čakovcu: Gradom je prošlo preko tisuću maskiranih mališana
Korina Ban

pod maskama mlado i staro

VIDEO I FOTO Dječji fašnik u Čakovcu: Gradom je prošlo preko tisuću maskiranih mališana

Ni tmurno subotnje vrijeme nije moglo pokvariti kreativni naum djece i njihovih roditelja. Izašli su na čakovečke ulice u mnoštvo njima poznatih likova iz bajki, nekog drugog svijeta kako bi postali dionicima fašničke tradicije. No, ni drugi nisu mogli odoljeti da na sebe ne stavi djelić fašenske kreacije.

Slijedom tradicije Fašnika u Čakovcu današnji  je dan bio rezerviran za Dječji fašnik.  Točno u 10 sati, uz  tradicionalnu pratnju maskiranog Gradskog puhačkog orkestra Čakovec i Čakovečkih mažoretkinja, u povorci su redom bili čakovečki mališani, male plesačice Vivone te gosti iz drugih međimurskih vrtić.

Dječji fašnik u Čakovcu Fotogalerija

Gradom je prošlo preko tisuću maskiranih mališana, a isto toliki broj je bio onih koji su ponosno stajali u špaliru gledatelja, no, vjerovali vi ili ne velik dio njih je 'nabacio' neki fašenski znak. Dobra uvertira za sutra, zar ne?

Svaki od tih gledatelja pogledom je pratio njihov 'najljepši lik'. Svaki od tih likova je na glavnoj gradskoj bini Trga Republike ispričao priču o sebi, svojoj skupini  da bi potom preuzeli ključeve grada Čakovca od gradonačelnika Stjepana Kovača, a kojim činom je započela njihova vladavina.

Nakon predstavljanja na bini vrijedni su  se mališani i njihove tete okrijepili  slatkim krafnama Čakovečkih mlinova i toplim čajem.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!