DAN OTVORENIH VRATA

ČAKOVEČKI PROMOTORI Turistička zajednica grada Čakovca već 55 godina u službi građana

Početkom 80-ih godina prošlog stoljeća pokrenuta je inicijativa otvaranja Turističkog ureda u Čakovcu, koji je nešto kasnije smješten u Ulici Kralja Tomislava na broju 18, gdje je danas pekara Mlinar

Slavljenička i opuštena atmosfera dočekala nas je u petak, 8. veljače u uredu Turističke zajednice grada Čakovca gdje je povodom proslave jubilarnog 55. rođendana organiziran Dan otvorenih vrata. 

Već tradicionalno na ovaj datum građane, goste i prijatelje s osmijehom dočekuju djelatnici Turističkog ureda Marijo Krčmar, Ksenija Zrna, Miroslav Pustić i Boška Ban Vlahek, a ove su godine povodom velikog jubileja pripremili poseban domjenak i raznolike gastro delicije za sve posjetitelje. 

– Na današnji dan svečano se prisjećamo i spominjemo one koji su od samog početka zaslužni za rad i djelovanje Turističke zajednice grada Čakovca. Ovu predivnu brojku obilježavat ćemo tijekom cijele predstojeće godine počevši s tradicionalnom manifestacijom Međimurski fašnik, početkom ožujka, kad ćemo brojnim iznenađenjima počastiti građane i posjetitelje – rekla je Boška Ban Vlahek, koja je ovom prilikom zahvalila svima koji su svojim radom i idejama doprinijeli razvoju turizma u Međimurju.

Još jedna uspješna turistička sezona je iza njih jer Čakovec lani zabilježuje porast broja turista i noćenja, čemu uz posjećenost tradicionalnih manifestacija uvelike doprinosi preuređenje Hotela Park te novootvoren Hotel Castellum koji su svojim smještajnim kapacitetom turističku ponudu učinili potpunom, ističe Ban Vlahek.

Osim što se 8. veljače slavi, djelatnici TZ Čakovec nastoje saznati detalje iz povijesti Turističke zajednice, a u tome im je pomogla posebna gošća ovogodišnjeg Dana otvorenih vrata Ružica Sašek, supruga prvog direktora Turističkog ureda u Čakovcu, pokojnog Dragutina Sašeka.

– Početkom 80-ih godina prošlog stoljeća pokrenuta je inicijativa otvaranja Turističkog ureda u Čakovcu, koji je nešto kasnije smješten u Ulici Kralja Tomislava na broju 18, gdje je danas pekara Mlinar. U to su doba pokrenute brojne manifestacije koje još i danas žive, stoga kad se prisjetim svog supruga znam da nije uzalud trošio vrijeme i trud, već su sve njegove vizije ostvarene i podignute visoko u nebo – rekla je umirovljena turistička radnica.

Djelić atmosfere Dana otvorenih vrata Turističke ureda možete pogledati na fotografijama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije