Vijesti / Grad Čakovec
Grad Čakovec
ZA ZONU ISTOK Novih 10 milijuna europskih bespovratnih kuna dolazi u Čakovec!
Grad Čakovec

DOBRE VIJESTI

ZA ZONU ISTOK Novih 10 milijuna europskih bespovratnih kuna dolazi u Čakovec!

Izgradit će se komunalna infrastruktura u Gospodarskoj zoni Istok, što će omogućiti daljnji razvoj gospodarstva u Čakovcu i otvaranje novih radnih mjesta

Grad Čakovec je na Operativni program „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“, poziv na dostavu projektnih prijedloga „Razvoj infrastrukture poduzetničkih zona“, vlastitim kapacitetima pripremio i prijavio izgradnju komunalne infrastrukture u sjevernom dijelu Gospodarske zone Istok u Čakovcu.

U petak je dobivena obavijest da je projekt uspješno prošao 2. fazu provjere, te je upućen Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta na donošenje Odluke o financiranju.

Cijeli projekt vrijedan je 12.407.676,46 kuna, a ostvarena potpora iznosi ravnih 10 milijuna kuna. To je inače najveći mogući iznos sredstava koja se mogu dobiti za sufinanciranje, a u cijelom iznosu iznose 80,60%. Nakon isteka roka od 15 dana potpisat će se i Ugovor o financiranju.Prema odobrenom projektu, u sjevernom dijelu navedene Gospodarske zone izgradit će se kompletna komunalna infrastruktura, ceste, sustav odvodnje oborinskih voda, distributivno telekomunikacijska kanalizacija te javna rasvjeta. Ova investicija omogućit će potencijalnim investitorima koji u toj Zoni žele izgraditi proizvodne pogone da već u samom startu imaju mogućnost priključenja na svu potrebnu infrastrukturu, odnosno da odmah po završetku investicije ona može početi s nesmetanim radom.

Kako na području Grada Čakovca s jedne strane postoji interes za gradnju novih tvorničkih pogona, a nedostaje opremljenih građevinskih čestica u gospodarskim industrijskim zonama, ova investicija trebala bi rezultirati pojačanim ulaganjima te posredno otvaranjem novih radnih mjesta.

Nakon donošenje odluke i potpisivanja ugovora, slijedi javna nabava te odabir najpovoljnijeg ponuđača. Ukoliko sve bude u redu radovi bi mogli započeti još ove godine, a trajat će najviše 32 mjeseca.

 

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!