REKONSTRUKCIJA I DOGRADNJA

POTPISAN UGOVOR Stiže bespovratnih 1,75 milijuna kuna za vrtić u Ivanovcu

Dogradit će se i opremiti dodatna prostorija za boravak djece, sanitarni čvor, ulazni prostor, a natkrit će se i terasa, a nabavit će se i didaktički materijali

U utorak je u prostorijama Ministarstva poljoprivrede u Zagrebu, svečano potpisan niz ugovora za sufinanciranje izgradnje, rekonstrukcije i obnove dječjih vrtića. Među potpisnicima je bio i gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač koji je svoj potpis stavio na 1.752.196,60 kuna vrijedan ugovor vezan uz rekonstrukciju, dogradnju i opremanje Dječjeg vrtića ‘Pčelice’ u Ivanovcu.

Projekt je prijavljen na natječaj koji je Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u sklopu podmjere 7.4. “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu” raspisala prošle godine. Natječaj je bio usmjeren na naselja do 5 tisuća stanovnika, a Grad je prijavio upravo rekonstrukciju vrtićkog objekta u Ivanovcu.

Tamo će se dograditi jedna dodatna prostorija za boravak djece, sanitarni čvor ulazni prostor, a natkrit će se i terasa. Dograđene prostorije će se opremiti, a u projekt je uračunata i nabava didaktičkih materijala. Inače, cijeli projekt vrijedan je nešto preko 2 milijuna kuna, a ovaj bespovratni europski novac predstavlja 80 posto potrebnih sredstava.

Nakon potpisivanja ugovora, slijedi raspisivanje javne nabave te odabir izvođača radova. Ukoliko sve bude prema planu, radovi u Ivanovcu bi trebali započeti već ovog ljeta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije