Vijesti / Grad Čakovec
Grad Čakovec
ODOBRENA SREDSTVA Grad Čakovec dobio 1,75 milijuna kuna za obnovu Dječjeg vrtića 'Pčelice' u Ivanovcu
Grad Čakovec

IZ EU FONDOVA

ODOBRENA SREDSTVA Grad Čakovec dobio 1,75 milijuna kuna za obnovu Dječjeg vrtića 'Pčelice' u Ivanovcu

Ukupna vrijednost projekta je 2.062.128,20 kuna, a uključuje i nabavku namještaja, opreme i didaktičkih materijala

Grad Čakovec je na natječaj iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske, Podmjera 7.4. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljenih usluga za ruralno stanovništvo, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu.“, prijavio projekt rekonstrukcije i dogradnje Dječjeg vrtića Pčelice u Ivanovcu. 

Ovih dana u Grad je došla Odluka o rezultatu administrativne kontrole zahtjeva za potporu, kojim je za ovaj projekt dodijeljeno 1.752.196,60 kuna.

Ovo je 80 posto potrebnih sredstava namijenjenih za rekonstrukciju vrtića i dogradnju jedne dodatne jedinice za boravak djece, ulazni prostor, sanitarni čvor te natkrivanje terase. Ukupna vrijednost projekta je 2.062.128,20 kuna, a uključuje i nabavku namještaja, opreme i didaktičkih materijala.

Ovo je još jedan vrtić u nizu kojem je dio ustanova kojima je osnivač Grad Čakovec, a koji će biti obnovljen ili dograđen sredstvima iz europskih fondova. Početkom ove godine završena je energetska obnova vrtića 'Mrav' u Mačkovcu, a pred završetkom su radovi na dogradnji 'Maslačka' u Čakovcu.

Potpisivanje ugovora planirano je za početak iduće godine, nakon čega slijedi procedura odabira izvođača te početak radova.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!