odlazi u toplije krajeve

FOTO Skulptura konja napustila centar Čakovca

Kakva je sudbina skulpture pitali smo Damira Klaića Ključa

Skulptura konja, autora Roberta Juraka i Nedima Hadžiahmetovića Mafe dugo je plijenila pažnju prolaznika centrom Čakovca. Ona je u Čakovec stigla u okviru Zrinski Art Festivala krajem kolovoza i zadržala se ovdje puna četiri mjeseca.

Krajem rujna direktor i autor koncepcije Zrinski Art Festivala Damir Klaić Ključ te koautorica Nikolina Mekovec skulpturu konja ‘ogrnuli’ su u jesensko ruho. Figura konja se tada savršeno uklopila u ambijent ispred Zgrade sindikata.

Krajem studenog, skulptura je prebačena na novu lokaciju, na početak Ulice Katarine Zrinski, nedaleko od mjesta gdje je skulptura dotad stajala. Ostala je tu još neko vrijeme i krasila centar Čakovca za vrijeme Adventa, a ovog je četvrtka, 27. prosinca skulptura napustila čakovečko središte.

Kakva je njegova konačna sudbina pitali smo Damira Klaića Ključa.

– Konj odlazi u toplije krajeve, a kad stigne na svoje odredište poslat ćemo vam razglednicu – našalio se i dodao da skulptura prvo ide u atelje na doradu i konzervaciju. Kako nam je rekao, ovime završava priča Zrinski Art Festivala za 2018. godinu, a već se radi na idejama za novo izdanje festivala u 2019. godini.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije