BLAGDANSKA ATMOSFERA

FOTO Advent na čakovečkom Jugu zablistao u punom sjaju uz božićne jaslice

Božićni duh na čakovečkom Jugu

Poznato je da centar Čakovca obiluje raznolikim blagdanskim sadržajem, no mi smo u ovo specifično doba godine odlučili prošetati čakovečkim Jugom, gdje je na Trgu sv. Antuna Padovanskog protekle subote upaljena prva adventska svijeća. 

Time je počelo vrijeme došašća kad se odbrojavaju tjedni pred Božić, a do onda nas očekuje blagdanski program u Crkvi sv. Antuna Padovanskog. Tako je u srijedu, 5. prosinca u 17 sati i ove je godine organiziran prigodan program i susret djece sa Svetim Nikolom uz darivanje za najmlađe.

Svijeća mira na adventskom vijencu zasjat će u subotu, 8. prosinca u 18 sati uz svetu misu, dok će svijeće radosti i veselja biti upaljene 15. i 22. prosinca, također u 18 sati. Paljenje svijeća na Trgu sv. Antuna Padovanskog već tradicionalno prate pjevački zborovi s područja Međimurske županije.

U vrijeme kraćih zimskih dana adventskog doba, svjetlo i toplina svijeća i ukrasnih lampica pobrinu se za pravi blagdanski ugođaj pa je tako i na čakovečkom Jugu, gdje su ovogodišnji novitet božićne jaslice koje možete pogledati na fotografijama.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije