ADVENT U GRADU ZRINSKIH

BOŽIĆNI DUH Čakovec će obasjati nova rasvjeta, grijani šator, sajam, Djed Mraz, koncerti…

Program je svake godine sve bogatiji, a očekuje nas i božićni koncert Ivane Kindl i novogodišnji Dražena Zečića

Danas je u prostorijama gradske uprave održana konferencija za novinare povodom Adventa u gradu Zrinskih. Program ovogodišnje manifestacije predstavili su gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač, pomoćnica direktora Turističkog ureda Turističke zajednice grada Čakovca Boška Ban Vlahek, gvardijan Franjevačkog samostana u Čakovcu fra Željko Železnjak te župnik župe sv. Antuna Padovanskog fra Tomislav Božiček.

I ove će se godine održati raznorazna događanja na brojnim lokacijama, koja će vas u potpunosti uvesti u ovo predblagdansko vrijeme. Program počinje u subotu, 1. prosinca mimohodom Gradskog puhačkog orkestra i Čakovečkih mažoretkinja u 11 sati, uz održavanje Adventskog sajma.

Program je svake godine sve bogatiji, a obuhvaća različite prigodne sadržaje koji će se odvijati na Trgu Republike, Franjevačkom trgu, u Ulici kralja Tomislava, Knjižnici Nikola Zrinski, u Centru za kulturu Čakovec, zgradi Scheier, u Crkvi sv. Nikole Biskupa i Župi sv. Antuna Padovanskog te Katoličkom domu.

Već prema svojim interesima i afinitetima, najmlađi će moći uživati u raznolikom programu, dočekati Svetog Nikolu, družiti se s Djedom Mrazom ili jednostavno uživati u dječjim predstavama. 

Čakovec će tijekom 4 vikenda živjeti u pravom božićnom duhu, uz prigodne nastupe Kulturno-umjetničkih društva, zborova, Čakovečkih mažoretkinja, Gradskog puhačkog orkestra, dječjih vrtića te raznih drugih izvođača koji će svojim nastupima uveličati radost božićnog ugođaja.

Kako najavljuju Stjepan Kovač i Boška Ban Vlahek, ove su godine radili na promjenama detalja rasvjete, stoga će Čakovec zasjati u nešto drugačijem božićnom ruhu. Novitet je i grijani šator, koji će tijekom manifestacije biti postavljen na Trgu Republike kako bi izlagačima, kojih će ove godine biti 50, te posjetiteljima bilo što ugodnije.

Najavljen je i velik božićni koncert Ivane Kindl, koji će se održati na Trgu Republike u subotu, 22. prosinca, dok ćemo u novu 2019. godinu ući uz nastup Dražena Zečića. Budite dio božićne čarolije Adventa u gradu Zrinskih! Kompletan program možete vidjeti na službenoj stranici Turističke zajednice grada Čakovca.

Predstavljajući vjerski dio programa fra Željko Železnjak izjavio je kako je paljenje adventskih svijeća simbolični početak došašća te da će se one paliti svake subote u 18 i 15 sati ispred crkve Svetog Nikole biskupa. Istaknuo je kako će 6. prosinca župa obilježiti proštenje. “Iako će to biti u manjem obimu nego za Gospu od Anđela odnosno Porcijunkulova pridružit će nam se svećenici cijelog dekanata” rekao je župnik Železnjak. Mise zornice bit će održane svakog dana osim nedjelje u 6 sati, a organizirani su i književni susreti te dva koncerta.

Na čakovečkom jugu će župa Svetog Antuna Padovanskog najaviti 20. obljetnicu utemeljenja župe pod motom “Gradimo živu crkvu”. Kako je izjavio fra Tomislav Božiček na jugu će biti isprepleteni vjerski, humanitarni, socijalni i društveni događaji. Za nedjelju 16. prosinca najavio je druženje 80-godišnjaka, osoba rođenih 1938. u crkvi Svetog Antuna Padovanskog.

Blagdansko druženje organizatora s građanima i posjetiteljima Adventa zakazano je za subotu 22. prosinca u središtu grada, a zahvaljujući sponzorima bit će osigurani topli napitci i hot-dogovi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije