DIZALO U KNJIŽNICI

NOVO ULAGANJE Čakovečka knjižnica ‘Nikola Zrinski’ dobila dizalo

Novo dizalo, vrijedno 360 tisuća kuna, omogućit će da Dječji odjel, ali i Multimedijalna dvorana koje se nalaze na katu, budu dostupnije korisnicima

Zahvaljujući ugradnji dizala, prošle godine otvoreni novi prostori Knjižnice “Nikola Zrinski” Čakovec, pristupačniji su korisnicima ove ustanove. Novo dizalo, vrijedno 360 tisuća kuna, u ponedjeljak su simbolično predali na uporabu gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, pročelnik Konzervatorskog ureda u Varaždinu Željko Trstenjak i ravnateljica Knjižnice “Nikola Zrinski” Čakovec Ljiljana Križan.

Investicija je stajala 360 tisuća kuna, a u jednakom omjeru financirali su je Grad Čakovec i Ministarstvo kulture. Osim ugradnje dizala, izgrađeno je vanjsko okno, spojeno je s objektom te je sanirano krovište. 

Kako je u prigodnom govoru rekao gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač, ovo je nastavak ulaganja u uređenje prostora u koji je lani preseljen dječji i studijski odjel te otvorena multimedijalna dvorana. Ovime se knjižnica i njeni sadržaji te programi dodatno približuju građanima, omogućavajući teže pokretnim, korisnicima, među kojima su i majke s malom djecom, korištenje prostora na katu. 

– Sljedeće godine na redu je uređenje ventilacije i sustava hlađenja ovog prostora, ali i uređenje izložbenog prostora u ulazu u zgradu – naglasio je Kovač, te se zahvalio ravnateljici i svim djelatnicima ove ustanove na svemu što čine kako bi obogatili obrazovnu, kulturnu i znanstvenu ponudu u našem gradu.

Pročelnik Konzervatorskog ureda u Varaždinu Željko Trstenjak, kao izaslanik ministrice kulture, rekao je resorno ministarstvo podržava sve projekte koji za cilj  imaju povećanje dostupnosti knjižne građe građanima. Posljednjih godina mnogo se ulaže u obnovu i opremanje knjižnica po zemlji, pogotovo onih koje poput čakovečke, ulažu u knjižni fond i nove sadržaje.

Ravnateljica Knjižnice “Nikola Zrinski” Čakovec Ljiljana Križan, zahvalila se Gradu i Ministarstvu na ovom ulaganju, istaknuvši kako će ovo dizalo omogućiti da Dječji odjel, ali i Multimedijalna dvorana koje se nalaze na katu budu dostupnije korisnicima. U uređenje ovih ali i starih prostora u kojima ustanova djeluje, kontinuirano se ulaže, a veliku potporu imaju od osnivača, Grada Čakovca.

Želja im je, rekla je na kraju je ravnateljica, da za nekoliko godina završe investicijski  ciklus te da sadržajima i mogućnostima budu na ponos svojih korisnika, Grada Čakovca i Međimurske županije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije