'ZELENA OAZA'

FOTO Na prostoru Trnave u Čakovcu postavljene crvene klupe i stupovi za ležaljke

U iskopu, montaži i betoniranju temelja sudjelovali su vrijedni učenici Graditeljske škole Čakovec i njihovi stručni učitelji majstori Dragutin Horvat, zidar, Josip Križaić, rukovatelj građ. strojevima i Vladimir Hatlak, stolar

Uz novozasađena stabla i grmlje na prostoru Trnave u Čakovcu postavljene su crvene klupe i stupovi za ležaljke.

U iskopu, montaži i betoniranju temelja sudjelovali su vrijedni učenici Graditeljske škole Čakovec i njihovi stručni učitelji majstori Dragutin Horvat, zidar, Josip Križaić, rukovatelj građ. strojevima i Vladimir Hatlak, stolar.

– Nadamo se da će nova “Zelena oaza” na prostoru Trnave zaživjeti i, posebice u toplijim mjesecima, biti točka odmora mladih koji su sudjelovali u osmišljavanju ideja i izvedbi, ali i svih ostalih građana. Još jednom možemo potvrditi da znanjem i aktivnim djelovanjem mladi mogu postati dio vidljivih prostornih i društvenih promjena! – poruka je na Facebook stranici Laboratorij arhitekture.

Dođite u subotu, 1.prosinca u 17h u zgradu Scheier u Čakovcu na otvorenje izložbe projekta Laboratorij arhitekture i FAM – Festival arhitekture za mlade. Više o FAM-u klikom ovdje

Podsjetimo, Grad Čakovec je zajedno s Udruženjem arhitekata Međimurja prijavio projekt pod nazivom Laboratorij arhitekture, za što je ostvario potporu u iznosu 462.760,00 kuna.

Projekt je prijavljen u sklopu programa Umjetnost i kultura za mlade, a kroz edukacije urbanističko arhitektonske radionice te Festivala arhitekture za mlade i stvaranjem konkretne prostorne intervencije u Čakovcu nastojat će se mlade zainteresirati za stjecanje znanja i vještina s područja arhitekture.

U Laboratoriju će sudjelovati srednjoškolci iz Gimnazije “Josipa Slavenskog” Čakovec te Graditeljske škole Čakovec, jer će se u budućnosti uglavnom oni baviti profesijama u kojima će direktno odlučivati o izgledu grada, kao npr. arhitekti, dizajneri ili zidari. Učenje o javnim prostorima u nastavnom programu gotovo da ni ne postoji, dok se u strukovnim školama uči samo o tehničkim aspektima pojedinog zanimanja.

Projekt će provoditi arhitekti, krajobrazni arhitekti, sociolozi, stručnjaci za turizam te profesori čakovečkih srednjih škola. Projekt će se u cijelosti financirati sredstvima ESF-a.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije