SJEĆANJE NA VUKOVAR

FOTO Zamjenik Vidović zajedno s međimurskim braniteljima odao počast gradu heroju

U obrani grada Vukovara do njegova pada u obrani je sudjelovalo 58 branitelja iz Međimurja, od kojeg se jedanaest nikad nije vratilo

Zamjenik gradonačelnika Grada Čakovca Zoran Vidović sa predstavnicima udruga proisteklih iz Domovinskog rata sudjelovao je u obilježavanju 27. obljetnice Pada Vukovara. Položen je vijenac podno Spomen ploče u Borovom naselju, a kod spomen obilježja na mjestima stradanja vukovarskih branitelja i civila upaljene svijeće

Zajednički vijenac položen je kod Spomen ploče poginulim i nestalim pripadnicima Policijske uprave varaždinske i međimurske koji su poginuli i nestali u obrani Borova naselja i Vukovara. Zamjenik Vidović zapalio je svijeću i kod Spomen ploče u vukovarskoj bolnici, na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru te kod Spomen doma i masovne grobnice na Ovčari.

Među brojnim građanima iz cijele Hrvatske, bili su i članovi Udruge vukovarskih branitelja i logoraša Međimurja koji su u ponedjeljak sudjelovali u protokolu Dana sjećanja na stradanje gradske četvrti Borovo naselje. U ime Grada Čakovca i naših branitelja zapalili su svijeće podno spomen ploče kod nekadašnje pomoćne radne bolnice u bivšoj zgradi Borovo commerca.

U obrani grada Vukovara do njegova pada u obrani je sudjelovalo 58 branitelja iz Međimurja, od kojeg se jedanaest nikad nije vratilo. Bili su pripadnici zasebne postrojbe Policijske uprave Varaždin i današnje PU Međimurje. Također, U pokušaju proboja 9. studenoga 1991. godine, poginula su i dvojica pripadnika varaždinskih “Roda” iz Međimurja, a jedan se još uvijek vodi kao nestali.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije