OTVORENJE IZLOŽBE

FOTO U Knjižnici ‘Nikola Zrinski’ Čakovec otvorena izložba ‘Domovinski rat u knjigama’

Riječ je o izložbi postavljenom povodom tužne obljetnice pada Vukovara, a na njoj je prikazan dio knjižne građe naše knjižnice koja se bavi Domovinskim ratom

U ponedjeljak navečer u prostorima Knjižnice “Nikola Zrinski” u Čakovcu, otvorena je izložba “Domovinski rat u knjigama”. Riječ je o izložbi postavljenom povodom tužne obljetnice pada Vukovara, a na njoj je prikazan dio knjižne građe naše knjižnice koja se bavi Domovinskim ratom.

Kako je prigodom otvaranja izložbe naglasila ravnateljica Knjižnice “Nikola Zrinski” Čakovec Ljiljana Križan, na ovoj izložbi izložen je manji dio knjiga koje posjeduju, a bave se događanja s početka 90-tih godina prošlog stoljeća. Knjižna građa vezana uz Domovinski rat broji 300-njak naslova, a svake godine se povećana.

Tijekom Mjeseca hrvatske knjige, od Udruge vukovarskih branitelja i logoraša Međimurja dobili su donaciju od 30 knjiga, mahom stručnih radova vezanih uz ratna događanja u Hrvatskoj. Zahvaljujući ovoj donaciji, rekla je ravnateljica, povećao se broj knjiga vezanih uz ovo područje koje svi članovi mogu koristiti.

Izložbu je otvorio zamjenik gradonačelnika Grada Čakovca Zoran Vidović te tom prilikom naglasio da Grad ima odličnu suradnju s udrugama proisteklim iz Domovinskog rata. Ova donacija rezultat je te suradnje, rekao je Vidović, te se udruzi na njoj zahvalio.

– Knjige o Domovinskom ratu koje ima naša knjižnica, na raspolaganju je svim zainteresiranima. Velik dio vezan je uz ulogu Međimurja i Međimuraca u Domovinskom ratu, a znanstveni radovi o ratu, posebno će koristiti studentima ali i svima koji o tim događanjima žele znati više – završio je Vidović, te naglasio da je i ovo način na koji se istina o Domovinskom ratu prenosi na mlade generacije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije