na susretu u opatiji

FOTO Čakovečki mali vijećnici kao veliki dječji svjetionici

Dječja gradonačelnica Dorja Vincek i vijećnice Matea Ožura i Rea Novak prezentirale su rad Dječjeg vijeća Čakovca na engleskom jeziku inozemnim sudionicima Eurochild konferencije

Vijećnice Dječjeg vijeća Grada Čakovca Matea Ožura i Rea Novak te dječja gradonačelnica Dorja Vincek, učenice III. OŠ Čakovec, u pratnji voditeljice Katarine Pahek Čajić sudjelovale su u Opatiji na 14. susretu dječjih vijeća Hrvatske.

O važnosti susreta, koji se održavao 30. i 31. listopada 2018., svjedoči sudjelovanje pravobraniteljice za djecu Helence Pirnat Dragičević, predsjednice Saveza DND Hrvatske Aide Salihagić Kadić te pomoćnice ministrice za demografiju, obitelj i mlade Maje Vučinić Knežević.

Ovogodišnji Susret Dječjih vijeća održan je kao dio velike europske konferencije “Gradimo bolju Europu s djecom: pridružite nam se!”, u okviru organizacije Eurochild, koja se paralelno održavala u Opatiji.

U sklopu susreta održale su se edukativne i zabavne radionice za djecu i mentore na temu sudjelovanja djece u donošenju odluka na lokalnoj, nacionalnoj i europskoj razini pod nazivom “Participirajmo – uključivanje Dječjih vijeća u procese odlučivanja na EU razinama”. Djeca su donijela i svoju Deklaraciju, koju su predstavili sudionicima međunarodne Eurochild konferencije.

Predsjednica Saveza DND Hrvatske Aida Salihagić Kadić poručila je djeci da su oni svjetionici aktivnog dječjeg sudjelovanja u gradovima i općinama Hrvatske i navela da u Hrvatskoj ima 40-ak aktivnih dječjih vijeća.

U Opatiji su proglašeni i Naj-projekti Dječjih vijeća u 2018. godini. Projekt Dječjeg vijeća Grada Čakovca naslovljen “Budi neovisan i slobodan” pohvaljen je te mu je dodijeljena pohvala koju su preuzele vijećnice i dječja gradonačelnica.

Dječja gradonačelnica Dorja Vincek i vijećnice Matea i Rea prezentirale su rad Dječjeg vijeća Čakovca na engleskom jeziku inozemnim sudionicima Eurochild konferencije, ali i zainteresiranim sudionicima susreta Dječjih vijeća Hrvatske te su tako na najbolji mogući način predstavile Dječje vijeće Grada Čakovca sudionicima iz Hrvatske i Europske unije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije