Vijesti / Grad Čakovec
Grad Čakovec
Položeni vijenci za poginule branitelje, upaljene svijeće za preminule gradonačelnika
Grad Čakovec

grad čakovec

Položeni vijenci za poginule branitelje, upaljene svijeće za preminule gradonačelnika

Marija Ružić bila je prva gradonačelnica Grada Čakovca, a Branko Šalamon tu je dužnost obnašao puna tri mandata

Uoči početka protokola obilježavanja blagdana Svih svetih, u sklopu kojeg su u ime građana Čakovca položili vijenac i zapalili svijeće podno središnjeg križa na čakovečkom grobu, u spomen na poginule branitelje i civilne žrtve Domovinskog rata, gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač i zamjenici Mario Medved i Zoran Vidović, zapalili su svijeće i na grbovima preminulih bivših čakovečkih gradonačelnika.

Marija Ružić bila je prva gradonačelnica Grada Čakovca, mandat je obnašala od 1993. do 1997. godine, a gotovo do smrti bila je i vijećnica u čakovečkom Gradskom vijeću, a preminula je 2011. godine. Branko Šalamon, dužnost gradonačelnika obnašao je od 2001. do 2013. godine, puna tri mandata, a bio je i predsjednik Gradskog vijeća. Tu je funkciju obnašao i 2013. godine kad je iznenada preminuo.

- Odavanjem počasti osobama koji su svojim javnim djelovanjem ostavili traga u sredini u kojima su radili i živjeli, pogotovo onima koji su vodili naš grad, pokazujemo da cijenimo njihov doprinos te iskazujemo zahvalnost na svemu pozitivnom što su učinili za naš grad - rekao je tom prilikom gradonačelnik Kovač.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!