grad čakovec

Položeni vijenci za poginule branitelje, upaljene svijeće za preminule gradonačelnika

Marija Ružić bila je prva gradonačelnica Grada Čakovca, a Branko Šalamon tu je dužnost obnašao puna tri mandata

Uoči početka protokola obilježavanja blagdana Svih svetih, u sklopu kojeg su u ime građana Čakovca položili vijenac i zapalili svijeće podno središnjeg križa na čakovečkom grobu, u spomen na poginule branitelje i civilne žrtve Domovinskog rata, gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač i zamjenici Mario Medved i Zoran Vidović, zapalili su svijeće i na grbovima preminulih bivših čakovečkih gradonačelnika.

Marija Ružić bila je prva gradonačelnica Grada Čakovca, mandat je obnašala od 1993. do 1997. godine, a gotovo do smrti bila je i vijećnica u čakovečkom Gradskom vijeću, a preminula je 2011. godine. Branko Šalamon, dužnost gradonačelnika obnašao je od 2001. do 2013. godine, puna tri mandata, a bio je i predsjednik Gradskog vijeća. Tu je funkciju obnašao i 2013. godine kad je iznenada preminuo.

– Odavanjem počasti osobama koji su svojim javnim djelovanjem ostavili traga u sredini u kojima su radili i živjeli, pogotovo onima koji su vodili naš grad, pokazujemo da cijenimo njihov doprinos te iskazujemo zahvalnost na svemu pozitivnom što su učinili za naš grad – rekao je tom prilikom gradonačelnik Kovač.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije