DONACIJA

Knjižnici ‘Nikola Zrinski’ Čakovec donirane knjige o Domovinskom ratu

Donacija je vrlo vrijedna jer knjige sadrže brojne dokumente, fotografije i ostali materijal vezan uz događaje s početka 90-tih godina prošlog stoljeća

Predsjednik Udruga vukovarskih branitelja i logoraša Međimurja Željko Sršan u pratnji zamjenika gradonačelnika Grada Čakovca Zorana Vidovića, u utorak je Knjižnici “Nikola Zrinski” Čakovec donirao tridesetak knjiga o Domovinskom ratu.

Riječ je o znanstvenoj i publicističkog građi koju je ova udruga tijekom godina prikupila i dobila iz raznih izvora, ponajprije Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata. Kako je prilikom donacije naglasio predsjednik udruge, želja im je da ova građa bude dostupna svim onima koji istražuju Domovinski rat.

Zahvaljujući se na donaciji, ravnateljica knjižnice “Nikola Zrinski” Čakovec istaknula je da će knjige u kojima se govori o ulozi Međimuraca u Domovinskom ratu biti dio Zavičajne zbirke, dok će ostatak zainteresiranima biti dostupan u Studijskom odjelu.

Zamjenik gradonačelnika Zoran Vidović, pak je istaknuo da je ova donacija vrlo vrijedna, jer knjige sadrže brojne dokumente, fotografije i ostali materijal vezan uz događaje s početka 90-tih godina prošlog stoljeća. Veći dio ovih radova čakovečka knjižnica dosad nije imala, pa je ovime obogaćen knjižni fond koji se odnosi na Domovinski rat.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije