video nadzor

FOTO Čakovec pod budnim okom nadzornih kamera

Kamere u Zajčevoj ulici u Čakovcu ovih dana izazvale su pozornost stanara i javnosti. U Gradu Čakovcu ispitali smo o čemu se radi

– Grad Čakovec duži niz godina u okviru projekta ‘Zaštita javnih površina’, uz potrebito rješenje nadležne Policijske uprave, temeljeno na Zakonu o privatnoj zaštiti koji svojim odredbama omogućava jedinicama lokalne samouprave nadzor javnih površina sustavima tehničke zaštite, provodi nadzor javnih površina u pojedinim dijelovima Grada, kao što su gradska povijesna jezgra, Jug – oko Trga Ivana Pavla II i drugdje, a u cilju preventivnog djelovanja na zaštiti urbane opreme u što spadaju kante za otpad, klupe, javna rasvjeta i drugi elementi kao i otkrivanja potencijalnih prekršitelja iz odredbi Odluka o komunalnom redu.

Ove aktivnosti započete su u suradnji s Policijskom upravom međimurskom – rekao nam je Mario Medved, zamjenik gradonačelnika Čakovca, a povodom razgovora o postavljanju nadzornih kamera u Ulici I. pl. Zajca u Čakovcu.

O njima on kaže: – Obzirom na ovlasti komunalnog redarstva propisane novim Zakonom o komunalnom gospodarstvu te mjerama za zaštitu javnih površina iz Zakona o održivom gospodarenju otpadom i aktivnostima definiranih Planom gospodarenja otpadom, koji je Gradsko vijeće Grada Čakovca donijelo za razdoblje 2018. – 2022. god., Grad Čakovec je nastavno na navedenu tematiku započeo pilot projekt nadzora javnih površina na kojima se učestalo pojavljuje odbačeni otpad – divlja odlagališta, lokacije oko ukopnih kontejnera – molog i slično, a u cilju preventivnog djelovanja na eventualne počinitelje prekršaja, utvrđivanja identiteta istih te pokretanja
prekršajnih postupaka iz gore navedenih Odluka i Zakona – pojasnio je.

Sve navedene aktivnosti provode se u skladu sa utvrđenom zakonskom procedurom, ishođenim rješenjem nadležne policijske uprave kojim se dopušta nadzor javnih površina sustavima tehničke zaštite, obilježavanjem područja koje je pod video nadzorom potrebitim oznakama, a vodeći računa o zaštiti osobnih podataka (GDPR).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije