Vijesti / Grad Čakovec
Grad Čakovec
Gradsko vijeće Čakovca na hitnoj sjednici dalo suglasnost Međimurskim vodama za prijavu na natječaj
Grad Čakovec

investicija od 3,2 miljuna kuna

Gradsko vijeće Čakovca na hitnoj sjednici dalo suglasnost Međimurskim vodama za prijavu na natječaj

itna sjednica sazvana je zbog roka prijave na natječaj do 12. listopada. Sredstva su bespovratna

U srijedu je, sa samo jednom točkom dnevnog reda održana 7. sjednica Gradskog vijeća Grada Čakovca. Iako je sazvana po hitnom postupku u jednom danu, ovoj hitnoj sjednici odazvalo se 19 od 21 vijećnika. Razlog žurnosti bilo je davanje suglasnosti Međimurskim vodama za prijavu na natječaj 'Ulaganja u građenje javnih sustava za vodoopskrbu, odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda'.

Naime, krajnji rok za prijavu je 12. listopada 2018. godine za dobivanje bespovratnih sredstava, a ukoliko prijava bude uspješna, izgradnja vodovodne i kanalizacijske mreže u zoni Brezje u Mihovljanu bit će u potpunosti financirana europskim i državnim novcem. Kako je pojasnio gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, početkom godine Grad Čakovec dobio je 4 i pol milijuna bespovratnih sredstava za komunalno uređenje zone Brezje u Mihovljanu.

Ovim projektom potpuno će se komunalno opremiti i urediti ovaj dio naselja u kojem će se nalaziti 107 novih gradilišta. Izgradnja vodovodne i kanalizacijske mreže nije obuhvaćena tim projektom, odnosno obveza je Međimurskih voda. Ovoj našoj komunalnoj tvrtki otvorila se mogućnost da tu investiciju u potpunosti financira vanjskim sredstvima preko Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske 2014-2020.

- Kako je redovna sjednica Gradskog vijeća planirana za idući četvrtak, a krajnji rok za prijavu ovaj petak, jedini način da se suglasnost da na vrijeme bila je sazivanje hitne sjednice. Riječ je o investiciji od 3 milijuna i 200 tisuća kuna te bi bilo šteta da ona padne na teret Međimurskih voda, kad postoji mogućnost 100 postotnog financiranja iz europskih i nacionalnih izvora, rekao je Kovač.

Suglasnost je nakon kraće rasprave dana jednoglasno.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!