Vijesti / Grad Čakovec
Grad Čakovec
POBIJEDILI SMO! Čakovec je najbolji grad u obrazovanju i demografiji
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

čakovec je najbolji!

POBIJEDILI SMO! Čakovec je najbolji grad u obrazovanju i demografiji

Čakovec se za titulu borio s gradovima: Požega, Kaštela, Šibenik i Velika Gorica

Proglašenjem gradova pobjednika u šest kategorija završilo je višemjesečno istraživanje portala Gradonačelnik.hr, Hanza Medije i agencije Ipsos o najboljim hrvatskim gradovima i nagrade su laureatima uručene na svečanosti u Šibeniku. 

Među finalistima izbora najuspješnijih gradova u kategoriji obrazovanje, demografija, mladi i socijalna politika našao se i Čakovec koji je u Šibeniku proglašen najboljim u kategoriji velikih gradova. Čakovec se za titulu borio s gradovima: Požega, Kaštela, Šibenik i Velika Gorica. Nagradu je u ime Grada Čakovca primio pročelnik Upravnog odjela za društvene, protokolarne i europske poslove Grada Čakovca David Vugrinec koji je poručio kako će grad pokušati pobijediti i iduće godine. Nagradu Čakovcu uručila je članica Uprave Hanza Medije Ana Hanžeković, javlja Jutarnji.hr.

- Demografija je jedna od važnijih tema za našu budućnost te doslovno pitanje opstanka hrvatskog društva i sustava koja izravno utječu na kvalitetu života mladih obitelji. Mladi su temelj naše budućnosti - poručio je gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač nakon što su saznali da su ušli u finale odnosno u top 5.

Gradonačelnik.hr je napravio analizu temeljem proračunskih pokazatelja i ostalih javno dostupnih službenih podataka za razdoblje od 2015. do 2017. godine, koliko gradovi iz svojih proračuna izdvajaju za obrazovanje, koliko za obitelji i djecu, za naknade i opremu za novorođenčad, za stipendije i školarine, kakvi su standardi u vrtićima i školama kada je u pitanju broj djece po odgajatelju/profesoru te koliko, ukupno, imaju visoko obrazovanih građana u svojoj populaciji.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!