Vijesti / Grad Čakovec
Grad Čakovec
U Čakovcu starinski sajam, besplatni trganci, kokteli od buče i slasni kesteni
TZ grada Čakovca

jesen u gradu zrinskih

U Čakovcu starinski sajam, besplatni trganci, kokteli od buče i slasni kesteni

Posjetite 'Jesen u gradu Zrinskih' i uživajte u raskoši ovog najljepšeg godišnjeg doba!

Ovaj vikend u Čakovcu rezervirali smo za manifestaciju "Jesen u gradu Zrinskih“. Njome se na simboličan način pozdravljamo od ljeta i pripremamo za jesen. Izlagači iz Hrvatske te Slovenije i Mađarske predstavit će razne proizvode, a mirisi jesenskih delicija preplavit će grad.

Svoje će mjesto na izložbenom prostoru naći eko proizvodi, voće i povrće, rakije raznih okusa, med i proizvodi od meda, vino i drugo piće te delikatese. Starinski jesenski sajam bit će smješten u centru Čakovca cijeli vikend od 9.00 – 18.00 sati. On će posjetitelje prezentacijom starih običaja s jesenskom tematikom podsjetiti kako su “živeli naši stari”.

Kako bi centar grada dobio ono pravo jesensko ruho pobrinuli su se mališani iz Dječjeg vrtića “Cvrčak”, Dječjeg vrtića “Cipelica” i Dječjeg vrtića “Dječja mašta” iz Čakovca koji su zajedno sa svojim tetama izradili simbole jeseni. U petak, 28. rujna od 10.00 sati mališani će posjetiti centar grada i osobno postaviti svoje radove uz igru i osmijeh, a djelatnici TZ grada Čakovca mališane će nagraditi za njihov trud. Vrijedni kreativni kutak biti će postavljen ispred Turističkog ureda.

U subotu, 29. rujna s početkom u 10.00 sati kod Turističkog ureda možete se počastiti TRGANCIMA sa slaninama i vrhnjem, tradicionalnim težačkim obrokom Međimuraca.  Često su se nalazili na stolovima jer su zasitni, a budući da su Međimurci poznati kao radišni, uživali su u trgancima jer su ih okrijepili i dali im snagu za nastavak rada.

Kako je subotnja 'špica' uvijek prepuna događanja tako je ona još bogatija u vrijeme manifestacija. Očekuje vas obilježavanje Svjetskog dana turizma. TZ grada Čakovca, u suradnji sa TZ Međimurske županije, TZG Prelog, TZG Mursko Središće, TZO Sveti Martin na Muri, TZO Štrigova i TZO Nedelišće, će u razdoblju od 10.00-13.00 sati obilježiti Svjetski dan turizma predstavljanjem ponude pojedine turističke zajednice.

- Dolaze nam i dragi gosti, Srednja škola Prelog predstavit će se građanima i posjetiteljima Čakovca od 10.00-13.00 sati. Pripremat će zdrave koktele od buče kao i ostala jestiva iznenađenja, a na vama je da dođete i uživate u njihovim jesenskim poslasticama.

Već tradicionalno, Gljivarsko društvo Smrčak Čakovec u suradnji s TZ grada Čakovca organizira izložbu gljiva u atriju American Bara Dollar. Otvorenje izložbe je u subotu 29. rujna u 10.00 sati. Izložbu pogledajte u subotu i nedjelju od 10 do 18 sati. Kakva bi to bila jesen, a da nemamo kestene. I za to se TZ grada Čakovca pobrinula pa će posjetitelje počastiti ovim jesenskim simbolom u nedjelju, 30. rujna od 15.00 sati. Posjetite "Jesen u gradu Zrinskih" i uživajte u raskoši ovog najljepšeg godišnjeg doba!  - poručuju iz Turističke zajednice Grada Čakovca.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!