Vijesti / Grad Čakovec
Grad Čakovec
Do kraja godine osuvremenit će se sva javna rasvjeta na području Grada Čakovca
Grad Čakovec

LED RASVJETA

Do kraja godine osuvremenit će se sva javna rasvjeta na području Grada Čakovca

Ukupna vrijednost ugovora je 12.612.237,50 kuna, a radove će obaviti tvrtka Elos d.o.o. iz Solina

U srijedu je u čakovečkoj Gradskoj upravi potpisan Ugovor o izvođenju radova na obnovi javne rasvjete na području Grada Čakovca. Temeljem njega, izmijenit će se sva rasvjetna tijela suvremenom LED rasvjetom, a trošak izmjene podmirit će se preko ušteda ostvarenih smanjenom potrošnjom električne energije.

Ukupna vrijednost ugovora je 12.612.237,50 kuna s uključenim Porezom na dodanu vrijednost. Posao zamjene je nakon provedenog postupka Javne nabave dobila tvrtka Elos d.o.o. iz Solina. Ugovor obuhvaća zamjenu svih rasvjetnih tijela, uključujući i ona koja trenutno nisu ispravna, novima. Zbrinut će se uklonjene sijalice, kućišta, a nakon zamjene izvođač Gradu mora predati kompletno ispravni i funkcionalni sustav.

Izvođač će u cijelosti financirati zamjenu, a Grad Čakovec iz ostvarenih ušteda u potrošnji električne energije, koja je zajamčena ugovorom, vraćati uložena sredstva u rekonstrukciju. Da pojednostavimo, sadašnji trošak javne rasvjete tijekom trajanja ugovora neće se smanjivati, već će razlika cijene ostvarena zbog uštede ići za povrat investicije.

Tvrtka Elos d.o.o. odabrana je između tri ponuđača, a dosad je slične projekte provodila u mnogim hrvatskim gradovima. Prema ugovoru, radovi bi trebali završiti u roku od 4 mjeseca nakon uvođena u posao. Izvođač je rekao da će s radovima krenuti početkom sljedećeg mjeseca.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!