LED RASVJETA

Do kraja godine osuvremenit će se sva javna rasvjeta na području Grada Čakovca

Ukupna vrijednost ugovora je 12.612.237,50 kuna, a radove će obaviti tvrtka Elos d.o.o. iz Solina

U srijedu je u čakovečkoj Gradskoj upravi potpisan Ugovor o izvođenju radova na obnovi javne rasvjete na području Grada Čakovca. Temeljem njega, izmijenit će se sva rasvjetna tijela suvremenom LED rasvjetom, a trošak izmjene podmirit će se preko ušteda ostvarenih smanjenom potrošnjom električne energije.

Ukupna vrijednost ugovora je 12.612.237,50 kuna s uključenim Porezom na dodanu vrijednost. Posao zamjene je nakon provedenog postupka Javne nabave dobila tvrtka Elos d.o.o. iz Solina. Ugovor obuhvaća zamjenu svih rasvjetnih tijela, uključujući i ona koja trenutno nisu ispravna, novima. Zbrinut će se uklonjene sijalice, kućišta, a nakon zamjene izvođač Gradu mora predati kompletno ispravni i funkcionalni sustav.

Izvođač će u cijelosti financirati zamjenu, a Grad Čakovec iz ostvarenih ušteda u potrošnji električne energije, koja je zajamčena ugovorom, vraćati uložena sredstva u rekonstrukciju. Da pojednostavimo, sadašnji trošak javne rasvjete tijekom trajanja ugovora neće se smanjivati, već će razlika cijene ostvarena zbog uštede ići za povrat investicije.

Tvrtka Elos d.o.o. odabrana je između tri ponuđača, a dosad je slične projekte provodila u mnogim hrvatskim gradovima. Prema ugovoru, radovi bi trebali završiti u roku od 4 mjeseca nakon uvođena u posao. Izvođač je rekao da će s radovima krenuti početkom sljedećeg mjeseca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije