Vijesti / Grad Čakovec
Grad Čakovec
Stjepan Kovač najavio: Iduće godine kreće gradnja otvorenih bazena u Čakovcu!
Grad Čakovec

Stjepan Kovač najavio: Iduće godine kreće gradnja otvorenih bazena u Čakovcu!

Vanjski bazeni će biti u najvećoj mjeri prilagođeni potrebama građana, dok će se za sportaše urediti nekoliko plivačkih traka

Današnja konferencija za novinare povodom završetka godišnjeg remonta Gradskih bazena „Marija Ružić“, bila je prilika da se najave investicije u sportsku i rekreacijsku infrastrukturu na području kompleksa SRC „Mladost“. Kako je tom prilikom naglasio gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, sljedeće godine počinje gradnja otvorenih bazena.

- Oformljen je stručni tim u koji su ušli predstavnici Grada, Ekoma, sportskih klubova koji koriste bazene te projektanata, s ciljem da predlože najbolje i najracionalnije rješenje za naš grad. Do izrade proračuna za 2018. godinu trebaju predložiti kakvi i koji bazeni nam trebaju - rekao je gradonačelnik te dodao da će oni u svakom slučaju biti u najvećoj mjeri prilagođeni potrebama građana, dok će se za sportaše urediti nekoliko plivačkih traka.

Gradonačelnik se osvrnuo i na rad djelatnika „EKOM-a“, istaknuvši da tvrtka dobro posluje te naše upravljanje i održavanje sportske infrastrukture drugima može biti primjer. Od ostalih investicija koje će realizirati iduće godine su i potpuna obnova atletske staze na stadionu SRC „Mladost“, kao i gradnja novog terena s umjetnom travom. Time će se cijeli taj sportski kompleks u zapadnom dijelu Čakovca polako zaokružiti, a gradnjom teniskih terena i dvorane, o čemu uskoro slijedi Javna rasprava i završiti.

Direktor GP „Ekom“ Miodrag Novosel, istaknuo je da u prosjeku dnevno Gradske bazene posjeti 370 ljudi te da taj broj posljednjih nekoliko godina raste. Na ovogodišnjem remontu odrađen sijaset manjih i većih poslova. Možda najvažniji zahvat je zamjena spuštenih stropova u svim prostorijama s tuševima i ugradnja Led rasvjete u tim prostorijama, kompletna zamjena instalacija kod tuševa u Sauni te zamjena karbonatnih ploča na krovu bazena. Posjetitelje koji od sutra ponovno mogu koristiti bazene dočekat će i obnovljeno ulazno pročelje.

Ukupna vrijednost zahvata kreće se oko 400 tisuća kuna, a sredstva su osigurana u Proračunu Grada Čakovca za 2018. godinu. Okupljenim novinarima se obratio i predsjednik Nadzornog odbora „EKOM-a“ Ivan Zrna, koji je istaknuo da ova tvrtka odlično posluje te pohvalio sve zaposlenike.

 

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!