MEMORIJAL Oreški - Carović

FOTO 23 ekipe na poznatom Memorijalu u Šandorovcu

Pokrovitelj su bili kum Franjo Carović i Biserka Bezek, sin i kći pokojnih Carovića i Oreškog po kojima je i nazvan ovaj Memorijal

Proteklog vikenda u Šandorovcu je održan 9. memorijal ‘Oreški-Carović’. Riječ je o tradicionalnom vatrogasnom natjecanju za pomladak i mladež, koje organiziraju Dobrovoljno vatrogasno društvo Šandorovec i Vatrogasna zajednica Grada Čakovca. Ove je godine na Memorijalu sudjelovalo 23 ekipa iz Međimurja ali i drugih dijelova Hrvatske. 

Znanje, uvježbanost i spretnost ekipe su pokazale u četiri kategorije, mladež muški, mladež žene, podmladak muški i pomladak žene. U kategoriji mladež muški sudjelovalo je sedam momčadi, a bez iznenađenja prvo je mjesto zauzeo DVD Gardinovec. Drugi su bili mladi vatrogasci iz Donje Voće, a treća momčad DVD-a Palinovec. I u kategoriji mladež žene, najbolja je bila ekipa DVD-a Gardinovec, druga je bila iz Svete Marije, a treća ona domaćina Šandorovca. I u ovoje je kategoriji sudjelovalo sedam ekipa. 

U kategoriji pomladak muški momčad DVD-a Kuršanec II zauzela je prvo mjesto, drugo DVD-a Donjeg Mihaljevca, a treće DVD-a Kuršanec I. U ženskoj kategoriji nastupila je samo jedna ekipa, i to DVD Donji Mihaljevec. Sve ekipe koje su nastupile na Memorijalu su primile medalje, a prvoplasirane i pehare u trajno vlasništvo. 

Pokrovitelj su bili kum Franjo Carović i Biserka Bezek, sin i kći pokojnih Carovića i Oreškog po kojima je i nazvan ovaj Memorijal. Njih je prigodnim riječima pozdravio predsjednik DVD-a Šandorovec Dejan Tomašić. Na samom proglašenju riječi zahvale za sve vatrogasce uputili su i predsjednik VZMŽ i VZG Čakovca Mario Medved, počasni zapovjednik VZG Čakovca Željko Besedić, te Pročelnik upravnog odjela za društvene, protokolarne i europske poslove grada Čakovca, David Vugrinec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije