vrijedna investicija

Završeni radovi na uređenju ulica u Mihovljanu vrijedni milijun i 100 tisuća kuna

Izvođač radova bila je čakovečka TEGRA, a posao je na obnovi otprilike 400 metara cesta obavljen je za 60 dana

Radovi na uređenju križanja Sportske, Prvomajske i Ulice Vladimira Nazora u Mihovljanu završeni su prošli tjedan.

Uređena je odvodnja, kolnik te pješačke staze. Novouređene ulice u srijedu su obišli gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, zamjenik gradonačelnika Mario Medved i predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Mihovljan Josip Jezernik.

Ova investicija stajala je milijun i 100 tisuća kuna, izvođač radova bila je čakovečka TEGRA, a posao je na obnovi otprilike 400 metara cesta obavljen je za 60 dana. 

Kako je prilikom obilaska istaknuo gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač ova investicija u potpunosti je financirana sredstvima iz gradskog proračuna, a početak je većih ulaganja u obnovu i izgradnju komunalne infrastrukture u Mihovljanu.

– Ovo naselje u sastavu Grada ima oko tisuću i 400 stanovnika, a proteklih se godina u njega, zbog drugih prioriteta, nije toliko ulagalo u obnovu i gradnju prometnica. To ćemo ispravili, osim ove završene investicije,  u tijeku su i radovi na izgradnju sustava odvodnje u Ulici Matije Gupca, a  uskoro bi trebali započeti i radovi na izgradnji zone Brezje, koja će omogućiti novih u potpunosti komunalno opremljenih 107 gradilišta, rekao je Kovač te istaknuo da se rade planovi i za izgradnju vrtića i škole u Mihovljanu.
Da podsjetimo, za zonu Brezje, odabran je izvođač te potpisan ugovor. Čekaju se “Međimurske vode”, koje najprije trebaju položiti kanalizacijsku mrežu. Krajnji rok za završetak radova je proljeće 2020.-te godine, vrijednost investicije je 4.612.000,00 kuna, a u cijelosti se fina.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije