SIGURNO U ŠKOLU

FOTO Čakovečki prvašići učili o pravilnom ponašanju u prometu

Prvi tjedan nastave, vrijeme je kad se u Čakovcu tradicionalno održavaju preventivne akcije namijenjene učenicima prvih razreda.

Njihov je cilj nove školarce upoznati s pravilima ponašanja u prometu te sigurnog kretanja pločnicima. Organizatori akcije u Policijska uprava Međimurska i Autoklub Čakovec uz potporu Grada Čakovca, a provedene su dvije akcije – “Poštujte naše znakove” i “Sigurno u školu sa HAK-om”.

Ove su se godine učenice i učenici prvih razreda osnovnih škola okupili na prometnom poligonu kod SRC “Mladost” gdje su im djelatnici policije održali nekoliko predavanja o tome kako prepoznati karakteristične opasnosti kojima su djeca izložena u prometu, korištenju nogostupa, sigurnom prelasku ceste, prepoznavanju znakova i slično… Djelatnici Autokluba Čakovec pak su djeci dijelili bojanke, slikovnice, reflektirajuće trake, ruksake i ostali promidžbeni materijal iz kojeg mogu naučiti kako se ponašati u prometu.

Prvoškolce je na poligonu posjetio i gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač. Pozdravljajući okupljenu djecu, rekao je da je vrlo važno naučiti se ponašati u prometu, znati prometna pravila te znakove. Bez obzira što su još uvijek mali, samim kretanjem po ulici, sudionik su u prometu te se na ovaj način uče prometnoj kulturi, ali i važnosti pridržavanja prometnim pravilima. Djeci su se obratili i načelnik Policijske uprave Međimurske Ivan Sokač i predsjednica Autokluba Čakovec Darinka Tompoš.

Inače, u akciju je bilo uključeno 285 učenika prvoškolaca, iz I., II., III. osnovne škole, OŠ Kuršanec, OŠ Ivanovec te Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije