Vijesti / Grad Čakovec
Grad Čakovec
FOTO U Perivoju Zrinskih uklanjaju se opasna stabla koja su opasna za prolaznike
Grad Čakovec

GRAD ČAKOVEC

FOTO U Perivoju Zrinskih uklanjaju se opasna stabla koja su opasna za prolaznike

Kao što je to i praksa, drvena građa donirat će se socijalno ugroženim obiteljima s područja Čakovca, kao drvo za ogrjev

U četvrtak će se iz Perivoja Zrinskih ukloniti sedam stabala, koje zbog bolesti ili dotrajalosti predstavljaju opasnost za prolaznike. Naime, neposrednim uvidom utvrđeno je da postoji realna opasnost da se ona sruše ili da im se odlome grane. Stoga, nužno ih je što prije podrezati ili ukloniti, jer se ona nalaze u neposrednoj blizini pješačkih staza i dječjeg igrališta.

Stabla su i Projektom revitalizacije Perivoja Zrinskih predviđena za uklanjanje. Radove će uz stručni nadzor obaviti Gradsko komunalno poduzeće Čakom uz pripomoć Javne vatrogasne postrojbe Čakovec.

 Inače, danas u noći odlomila se grana sa stabla u Parku Rudolfa Kropeka, te je pala na pješačku stazu. Srećom, nitko nije ozlijeđen, a odlomljena grana odmah je uklonjena. Kao što je to i praksa, drvena građa donirat će se socijalno ugroženim obiteljima s područja Čakovca, kao drvo za ogrjev. U jesenskoj sadnji srušena stabla zamijenit će se novima.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!