Vijesti / Grad Čakovec
Grad Čakovec
FOTO U Mihovljanu se obnavlja i gradi komunalna infrastruktura
Grad Čakovec

RADOVI U TIJEKU

FOTO U Mihovljanu se obnavlja i gradi komunalna infrastruktura

U Mihovljanu se radi na veliko

U naselju Mihovljan u tijeku su radovi na uređenju križanja Športske ulice i Ulice Vladimira Nazora te uređenju sustava odvodnje u Ulici Matije Gupca. Ukupna vrijednost ovih dviju investicija je oko milijun i 500 tisuća kuna. Ugovor s izvođačem radova, čakovečkom Tegrom, potpisan je krajem prošle godine, a sami radovi započeli su prije otprilike mjesec dana.

U sklopu ove rekonstrukcije u potpunosti će se obnoviti otprilike 4 stotine metara cesta, od križanja Ulice Vladimira Nazora s Ulicom Matije Gupca do spoja s Prvomajskom. U potpunosti će se urediti odvodnja, kolnik i pješačke staze. Sredstva za ovu investiciju osigurana su u Proračunu Grada Čakovca, a završetak radova, ukoliko bude sve išlo prema planu, predviđen je za otprilike dva tjedna.

Paralelno s ovim radovima, izvodi se i izgradnja sustava odvodnje u Ulici Matije Gupca. Naime, tijekom većih kiša dio Mihovljana imao je problema s oborinskim vodama, no zahvaljujući ovom zahvatu, to bi trebalo postati prošlost. Postavljaju se cijevi za odvodnju, a izgradit će se i propusti te ostale potrebne vodne građevine. Izvođač radova je „Hidrotehnika“ d.o.o. Čakovec, a završetak je predviđen za drugu polovicu kolovoza.

Glavni infrastrukturni projekt u ovom čakovečkom naselju, čija će realizacija početi u ovoj godini je zona Brezje. Da podsjetimo, tamo će se u potpunosti urediti komunalna infrastruktura za 107 gradilišta. Vrijednost ove investicije je 4.612.000,00 kuna, a projekt je u cijelosti financiran europskim sredstvima. Odabran je izvođač, uskoro slijedi potpisivanje ugovora. Početak radova ovisi o Međimurskim vodama, koje najprije moraju položiti kanalizacijsku mrežu. Krajnji rok za završetak radova je proljeće 2020, no prema procjenama, radovi će završiti krajem iduće godine.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!