Vijesti / Grad Čakovec
Grad Čakovec
FOTOGALERIJA Misnim slavljem, polaganjem vijenaca i druženjem obilježen Dan Kuršanca
Grad Čakovec

blagdan gospe snježne

FOTOGALERIJA Misnim slavljem, polaganjem vijenaca i druženjem obilježen Dan Kuršanca

Dan mjesta obilježava se 5. kolovoza na blagdan Gospe snježne, kojoj je posvećena crkva u Kuršancu

U nedjelju je misnim slavljem, polaganjem vijenaca podno spomen obilježja poginulom mještaninu Branku Kosu te druženjem uz glazbu, hranu i piće obilježen Dan Kuršanca. Dan mjesta obilježava se 5. kolovoza na blagdan Gospe snježne, kojoj je posvećena crkva u tom naselju.

Misno slavlje predvodio je župnik župe sv. Nikole biskupa Novo Selo na Dravi u koju Kuršanec pripada vlč. Josip Janković. Za crkvu, koja je posvećenja prije tri godine zemljište i većinu sredstava za njenu izgradnju, donirala je nedavno preminula Marija Horvat.

Dan Kuršanca Fotogalerija

Nakon mise zapaljene su svijeće kod spomen-obilježja Branku Kosu postavljenog u središtu mjesta. On je jedini poginuli hrvatski branitelj iz Kuršanca, a spomenik mu je  uređen prije dvije godine. Svijeće su zapalili članovi njegove obitelji, zamjenik gradonačelnika Grada Čakovca Zoran Vidović, predsjednik Mjesnog odbora Kuršanec Siniša Kregar, predstavnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kuršanec te mještani.

U ime Grada, mještanima je njihov dan čestitao zamjenik gradonačelnika Zoran Vidović. Nastavlja se s ravnomjernim razvojem grada, ulaže se u sve mjesne odbore, te će do kraja mandata, sve što je planirano biti i realizirano. Također, svim okupljenima, a posebno sudionicima Domovinskog rata, čestitao je Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih  branitelja.

Druženje je nastavljeno u šatoru postavljenom u središtu mjesta, a tamo su svoje radove izložile i članice Udruge „Krašovec“, koja okuplja mještanke Kuršanca i susjednih naselja tzv. dravskog bazena.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!