PORCIJUNKULOVO 2018.

FOTO Središnje slavlje Porcijunkule: Misno slavlje predvodio varaždinski biskup msgr. Josip Mrzljak

Procesija je krenula s glavnog čakovečkog trga predvođena čakovečkom Zrinskom gardom čiji su predstavnici nosili zavjetnu sliku Majke Božje od Anđela

Franjevačka svetkovina Gospa od Anđela ili Porcijunkula slavi se na današnji dan, 2. kolovoza. Toga dana, prema učenju Crkve, vjernici mogu dobiti potpuni oprost od grijeha i zato molimo Boga da ne gleda na njih već na našu vjeru. To je između, inog u pozdravnoj riječi na današnjem središnjem misnom slavlju, rekao gvardijan Franjevačkog samostana u Čakovcu fra Željko Železnjak u čijim se je prostorima okupilo mnoštvo hodočasnika.

>> Središnje slavlje Porcijunkula: Misno slavlje predvodio varaždinski biskup msgr. Josip Mrzljak

Uz njih, pozdravne riječi uputio je uvaženim gostima, saborskim zastupnicima, dužnosnicima Međimurske županije, Grada Čakovca, predstavnicima Matice hrvatske Čakovec, Braći Družbe hrvatskog Zmaja, Zrinske garde Čakovec, Franjevačkom svjetovnom redu i brojnom svećenstvu predvođeno varaždinskim biskupom msgr. Josipom Mrzljakom, predvoditeljem misnog slavlja.

Pozdravi su upućeni i udrugama građana, odnosno KUD-a, policiji, hrvatskim braniteljima te hodočasnicima iz Međimurja i šire. Svi su oni bili dionici svečane procesije koja je krenula s glavnog čakovečkog trga predvođena čakovečkom Zrinskom gardom čiji su predstavnici nosili zavjetnu sliku Majke Božje od Anđela.

Porcijunkulovo je već desetljećima najveće i vjernicima iz međimurskih župa najdraže proštenje, a posljednjih godina u toj se prigodi održava i najveća turistička manifestacija u Međimurju, uz velik broj sadržaja u organizaciji Grada Čakovca, na čemu im je čestitao msgr. Mrzljak.

Misnom slavlju nazočilo je više stotina hodočasnika koji su ispunili prostor oko oltara na otvorenom u dvorištu Franjevačkog samostana, te samu crkvu i dvoranu Katoličkog doma. Biskup Mrzljak u homiliji je istaknuo kako je sveti Franjo jedan od svetaca koji su vjernicima nadahnuće za zemaljski život prisjetivši se svih njegovih zasluga za crkvu i čovjeka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije