MALI MEF

FOTO Mladi talenti na čakovečkom Dječjem festivalu oduševili posjetitelje Porcijunkulova

Ovogodišnji interes prelazi granice naše zemlje, a konkurencija kako kvantitativno, a nadasve kvalitetom, nadmašuje svih prethodnih 12 festivala

U nedjelju, 29. srpnja u 20 sati na glavnoj pozornici uvodnom pjesmom zbora Čakovečkih mališana započeo je 13. festival Mali MEF. Podršku festivalu pružili su Međimurska županija, Grad Čakovec i Turistička zajednica Grada Čakovca.

>>> Fotogaleriju pogledajte klikom ovdje

Nastupilo je 19 hrabrih mališana, podijeljenih u dvije skupine, a led je probila Sara Dovečer iz Pušćina pjesmom ‘This is gospel’. Žiri su činili profesori glazbe Goran Šafarić, pijanist Darko Golubić, operni pjevač Filip Hozjak, umjetnički direktor festivala Vladimir Košir Tonka i kreator festivala Rajko Dobošić.

Popularnost čakovečkog Dječjeg festivala ove godine nadmašila je svih dosadašnjih dvanaest izdanja. Interes prelazi granice naše zemlje, a ovogodišnja konkurencija kako kvantitativno, a nadasve kvalitetom, nadmašuje svih prethodnih 12 festivala.

Danas su u ‘slobodnoj formi’ nastupile Sara Dovečer iz Pušćina, Ani Gnand iz Zagreba, Veronika Kapuvari iz Mađarske, Ines Celinger iz Pretetinca, Emili Rogina iz Varaždina, Vida Magdalenić iz Varaždina, Ela Rusman iz Varaždina, Leila Benahmed iz Slakovca i Marin Bulić iz Osijeka.

U kategoriji novih autorskih pjesama nastupili su Dina Španić iz Zagreba, Viktor Kolmar iz Zagreba, Paola Španić iz Zagreba, Ivan Bućić iz Osijeka, Ana Bertić iz Zagreba, Lana Letnik iz Slovenije, u duetu su nastupili Emanuela Malešević i Eva Tišljar iz Zagreba, Enej Stanovnik iz Slovenije, Veronika Kolmar iz Zagreba te Dorotea Prosnik iz Zagreba.

Kao dvije gošće nastupile su i Lorena Vlašić iz Đurđevca, prošlogodišnja pobjednica festivala i Nives Hažić iz Dragoslavca. Ovogodišnja najmlađa natjecateljica Emili Rogina iz Varaždina sa svojih 5 godina osvojila je srca publike.

Odluka svakako nije bila laka, no pobjedu je u kategoriji ‘slobodne forme’ odnio trinaestogodišnji Marin Bulić iz Osijeka, dok je s autorskom pjesmom nagradu za najbolji nastup osvojila desetogodišnja Ana Bertić iz Zagreba.

>>> Fotogaleriju pogledajte klikom ovdje

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije