Vijesti / Grad Čakovec
Grad Čakovec
Usvojen rebalans proračuna Grada Čakovca, sad iznosi gotovo 163 milijuna kuna
Grad Čakovec

odluka gradskog vijeća

Usvojen rebalans proračuna Grada Čakovca, sad iznosi gotovo 163 milijuna kuna

Nakon rasprave, izmjena i dopuna proračuna Grada Čakovca za 2018. godinu usvojena je s 11 glasova za i 8 protiv

U četvrtak je u čakovečkoj Gradskoj vijećnici održana 6. sjednica Gradskog vijeća Grada Čakovca. Pred vijećnicima se našlo 14 točaka dnevnog reda, među kojima je bila i Odluka o Izmjeni i dopuni Proračuna Grada Čakovca za 2018. godinu.

Prema prijedlogu, proračunski prihodi povećani su za 6.313.459,61 kunu, a rashodi za 6.087.547,24 kune. Glavni razlog povećanju prihodovne i rashodovne strane su bespovratna sredstva koje je temeljem prijave na natječaje dobio Grad, a tiču se investicija. Najveće su Zona Brezje u Mihovljanu, gdje se kompletno komunalno oprema prostor na kojem će se nalaziti stotinjak gradilišta.

Tu su i dogradnja Dječjeg vrtića Maslačak u Čakovcu te sredstva koje je Ministarstvo poljoprivrede doznačilo za zbrinjavanje, liječenje i sterilizaciju odnosno kastraciju napuštenih pasa na području Grada. Većina ostalih stavki usklađena je sa tekućim aktivnostima. Nakon rasprave, Izmjena i dopuna Proračuna Grada Čakovca za 2018. godinu, usvojena je sa 11 glasova za i 8 protiv. Gradski proračun sad iznosi 162.950.027,81 kunu.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!