LJETO U GRADU ZRINSKIH

FOTO Zagrebacki punk rockeri Kawasaki 3P održali odličan koncert u Čakovcu

U slavljeničkom duhu obilježavanja dvadeset i pete godišnjice njihovog rada, Čakovec je ponovno i to u sklopu Ljeta u gradu Zrinskih, ugostio jedan od najatraktivnijih bendova uživo

U slavljeničkom duhu obilježavanja dvadeset i pete godišnjice njihovog rada, Čakovec je ponovno i to u sklopu Ljeta u gradu Zrinskih, ugostio jedan od najatraktivnijih bendova uživo, čiji je kultni status odavno prešao zagrebačke granice, veseljake koji s vremenom nisu izgubili ništa od koncertne energije, ali ni pozitivnog ludila – Kawasaki 3P.

Uvijek spremni na crni humor i zafrkanciju, najprije na svoj račun, kažu da tekstualno prate zacrtanu liniju asfalt-šank-brzina-tribina, s puno slenga i šatre, a imaju i tekstova na izmišljenom jeziku koji vjerojatno na razumiju ni sami. Glazba im je u funkciji dobre zabave i plesa u zaraznom, čvrstom gitarskom ska ritmu, podebljanom trubačima, basu koji ponekad skrene prema dubu i punk ugođaju koji ponekad skrene prema šlageru. Ne brinu ih stilska ograničavanja, vjerna publika bezrezervno ih podržava do zadnje kapi znoja i atoma snage.

Pamtimo njihov nastup na kvalifikacijama za Eurosong s pjesmom Antonija, kad im je prije svega bio cilj otići na more, dobro se zabaviti i provokacijom sabotirati cijeli događaj, znajući unaprijed da nemaju nikakvih šansi za plasman među estradnim izvođačima.

Do sad su izdali tri albuma, Kawasaki 3P, Idu Bugari i Goli zbog pasa. Nisu ih zaobišle ni nagrade, Crni mačak u počecima za “nadu godine”, a kasnije slijede Porin, Davorin, Zlatne koogle… Odličan koncert održali su u subotu nakon utakmice u jezeru Starog grada. Pogledjate kako je bilo..

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije