Vijesti / Grad Čakovec
Grad Čakovec
Ljeto u gradu Zrinskih dovodi Kawasaki 3P, koncert u subotu odmah nakon utakmice Hrvatske i Rusije
Borna Filic/PIXSELL

KONCERT U ČAKOVCU

Ljeto u gradu Zrinskih dovodi Kawasaki 3P, koncert u subotu odmah nakon utakmice Hrvatske i Rusije

Koncert će se održati u jezeru Starog grada

U slavljeničkom duhu obilježavanja dvadeset i pete godišnjice njihovog rada, Čakovec će ponovno i to u sklopu Ljeta u gradu Zrinskih, ugostiti jedan od najatraktivnijih bendova uživo, čiji je kultni status odavno prešao zagrebačke granice, veseljake koji s vremenom nisu izgubili ništa od koncertne energije, ali ni pozitivnog ludila – Kawasaki 3P.

Uvijek spremni na crni humor i zafrkanciju, najprije na svoj račun, kažu da tekstualno prate zacrtanu liniju asfalt-šank-brzina-tribina, s puno slenga i šatre, a imaju i tekstova na izmišljenom jeziku koji vjerojatno na razumiju ni sami. Glazba im je u funkciji dobre zabave i plesa u zaraznom, čvrstom gitarskom ska ritmu, podebljanom trubačima, basu koji ponekad skrene prema dubu i punk ugođaju koji ponekad skrene prema šlageru. Ne brinu ih stilska ograničavanja, vjerna publika bezrezervno ih podržava do zadnje kapi znoja i atoma snage.

Pamtimo njihov nastup na kvalifikacijama za Eurosong s pjesmom Antonija, kad im je prije svega bio cilj otići na more, dobro se zabaviti i provokacijom sabotirati cijeli događaj, znajući unaprijed da nemaju nikakvih šansi za plasman među estradnim izvođačima.

Do sad su izdali tri albuma, Kawasaki 3P, Idu Bugari i Goli zbog pasa. Nisu ih zaobišle ni nagrade, Crni mačak u počecima za “nadu godine”, a kasnije slijede Porin, Davorin, Zlatne koogle…

Koncert će se održati u jezeru Starog grada i to u subotu, 7. srpnja. Organizatori najavljuju da će započeti odmah nakon utakmice Hrvatska - Rusija.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!