REVITALIZACIJA ILI SPOMENIK

Što zapravo žele Čakovčanci na prostoru igrališta Macanovog doma?

Prema službenim podacima iz Gradskog poduzeća Ekom, sada se otvoreno igralište Macanovog doma koristi vrlo rijetko ili se gotovo i ne koristi, a za slobodnu rekreaciju potrebno je zatražiti rezervaciju termina

Objava o dolasku restorana američkog lanca brze hrane McDonald’s u Čakovec rezultirala je općim veseljem pripadnika mlade generacije, ali otvorila brojna pitanja i postala jednom od glavnih tema uz šalicu kave.

Uz ona ‘pozitivna’ promišljanja kako će otvaranje ovakvog restorana omogućiti da Čakovčanci za poznati burger ne moraju otići do Varaždina ili pak to što će se u središtu grada otvoriti nova radna mjesta i ujedno iskoristiti prostor koji je već dugo netaknut, postoje negativni komentari vezani uz lokaciju gdje se predviđa buduće odredište McDonald’s-a.

Jesu li mnoga protivljenja prenamjeni starog otvorenog igrališta Macanovog doma izazvana iz sentimentalnih razloga, zato što se ne želi na taj način komercijalizirati još jedno mjesto u centru grada zbog prenapučenosti dotičnog prostora ili mi Međimurci jednostavno ne želimo prihvatiti promjene koje dolaze prilagođavanjem vremenima koja slijede?

Naime, mnogi su stariji građani revitalizaciju prostora povezali s uništenjem mjesta koje im sada služi samo kao podsjetnik na događaje iz prošlosti gdje su se stvarale najljepše uspomene iz djetinjstva i mladosti.

Prema službenim podacima iz Gradskog poduzeća Ekom, sada se otvoreno igralište Macanovog doma koristi vrlo rijetko ili se gotovo i ne koristi, a za slobodnu rekreaciju potrebno je zatražiti rezervaciju termina.

Uz to što lokacija u središtu Čakovca stoji neiskorištena, zimi više ne može biti ni klizalište. Koliko god lokacija bila prikladna za takvu vrstu rekreacije, zbog navoda iz HEP-a o problemu s priključkom električne energije te blagih zima, klizalište na tom prostoru više nije moguće realizirati.

Činjenica je i da su danas djeca predana svim dobrim i lošim čarima tehnologije pa mnogi dan biraju provoditi kod kuće, a rijetki su oni koji ispred dvorane i parketa biraju sportske aktivnosti na otvorenoj betonskoj podlozi.

Pitanje koje se postavlja je žele li stvarno građani da igralište koje zjapi prazno ostane samo spomenik treninzima koje su tamo imale X i Y generacije ili će prihvatiti da na prostor, kojem je revitalizacija i više nego potrebna, dolazi nešto novo?

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije