DANI GRADA U Čakovcu koncert Nene Belana i otvorenje fontane

U srijedu, 23. svibnja u čakovečkoj Gradskoj vijećnici održala se konferencija za novinare povodom predstojećih dana Grada Čakovca.

Program obilježavanja Dana Grada Čakovca predstavio je gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač i pomoćnica direktora Turističke zajednice Grada Čakovca Boška Ban Vlahek.

Ove godine obilježava se 439 godina od kada je grad Čakovec dobio povelju slobodnog trgovišta te 25 godina grada Čakovca u slobodnoj i neovisnoj Republici Hrvatskoj.

Ovogodišnji će program biti bogat sportskim i kulturnim sadržajima te svaki posjetitelj može pronaći nešto za sebe. Centralni dio predviđen je 29. svibnja, na sam dan grada, kad će se održati Svečana sjednica gdje će biti nagrađeni najzaslužniji građani u 2017. godini, najavio je gradonačelnik grada Čakovca Stjepan Kovač.

Program proslave Dana grada Čakovca ove će se godine održati od četvrtka, 24. svibnja do utorka, 29. svibnja.

Kroz dane trajanja manifestacije održat će se Festival cvijeća, jagoda i tradicije, Festival sporta, Beerfest sjever, Utrka grada Čakovca, Smotra mažoretkinja, Otvorenje izložbe ‘Čakovec nekoć 2’, konačno dočekano otvorenje obnovljenje fontane u Perivoju Zrinskih s koncertom ‘Dixieland banda Čakovec’, plesna predstava ‘Na dlanu jezera’ u izvedbi Plesnog studia Teuta, veliki koncert Nena Belana u subotu, 26. svibnja od 20 sati u centru grada i mnoge druge aktivnosti.

– Turistička zajednica grada Čakovca svake godine zadužena je za najslađi dio manifestacije, a to je Festival cvijeća, jagoda i tradicije. Na Festivalu ove će godine biti prikazana i kultura ostalih krajeva Hrvatske, ali i susjeda Mađara, istaknula je pomoćnica direktora Turističke zajednice Grada Čakovca Boška Ban Vlahek.

Kompletan program i satnicu pogledajte klikom ovdje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije