Vijesti / Grad Čakovec
Grad Čakovec
FOTO Čakovec u znaku pjesme, cvijeća, jagoda, tradicije i sporta

FOTO Čakovec u znaku pjesme, cvijeća, jagoda, tradicije i sporta

Jučerašnjim koncertom članica Gradske zajednice kulture nastavljen je program obilježavanja Dana Grada Čakovca. Zajedničkim koncertom pod nazivom 'Oni to delaju iz ljubavi', održanim navečer u Centru za kulturu, čakovečkoj publici pokazali su mali dio svog repertoara.

Smotru je otvorio gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, istaknuvši da se redom sve udruge okupljene u Gradsku zajednicu kulture mogu pohvaliti brojim uspješnim nastupima, medaljama, poveljama i priznanjima. Sezona natjecanja za kulturne udruge tek je počela, a sa njih se u pravili svi vraćaju okićeni odličjima. To pokazuje da se Čakovec može ponositi svojim udrugama, ali i da javni novac kojim se sufinancira njihov rad nije utrošen uzalud.

U 90 minutnom programu predstavile su se kulturno-umjetničke udruge, zborovi, orkestri i bendovi, plesne skupine, a program su atraktivnom točkom završile Čakovečke mažoretkinje. Svoj doprinos dale su i ostale članice Gradske zajednice kulture.

Petak prijepodne u središtu Čakovca obilježile su jagode, cvijeće te sportaši. Naime, po drugi put u sklopu Dana Grada održan je Sportski dan. 20 udruga Sportskih udruga okupljenih u Zajednicu sportova i sportskih udruga Grada Čakovca djeci iz dječjih vrtića i osnovnih škola pokazali kakvim se sve sportovima u Čakovcu mogu baviti. I sportski klubovi, kojih u Zajednici ima ukupno 72 postižu odlične uspjehe, a zahvaljujući stručnom i predanom trenerskom radu, imaju i velik broj polaznika.

I Festival cvijeća, jagoda i tradicije i događanja vezana uz sportove, prijepodne su obišli gradonačelnik Kovač i zamjenici Mario Medved i Zoran Vidović.

U kasnim poslijepodnevnim satima održat će se tradicionalna Utrka Grada Čakovca gdje je prihod od prodaje ulaznica namijenjen za pomoć Udruzi slijepih i slabovidnih osoba Međimurske županije. Terasa Gradske kavane u 20 sati bit će najbolje mjesto za opuštanje i uživanje uz glazbu. Tamo se održava koncert pod nazivom Players Band Yazz Groove, kao najbolji uvod u događanja tijekom predstojećeg vikenda.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!