FOTO Gastromanija: Čakovcem se širio miris bograča

Subotnje prijepodne u centru Čakovca mirisalo je na bograč, međimurske ‘zmotance’ i slastice koje su u okviru manifestacije povodom obilježavanja Dana Grada Čakovca pripremili učenici i nastavnici Srednje škole Prelog.

Petu godinu za redom Srednja škola Prelog organizirala je Gastromaniju – gastronomsku manifestaciju škole u kojoj kuharske sposobnosti i snage odmjeravaju učenici i nastavnici Srednje škole Prelog kroz pripremu jela u kotlićima na otvorenom.

Učenici i nastavnici od ranih jutarnjih sati vrijedno su pripremali sve za bograč, a rasporedili su se u 5 natjecateljskih grupa gdje je u svakoj ekipi i jedan pomagač – učenik 8. razreda jedne od osnovnih škola iz Međimurja.

– Ove smo se godine posebno potrudili da prezentiramo što sve naša škola može ponuditi. Svrha Gastromanije je da djeca iz Srednje škole Prelog, koja će ubrzo izaći na tržište rada, javnosti pokažu svoje umijeće, rekla je koordinatorica projekta Sanja Pigac.

Pobjednički tim ‘Veprići’ izabrao je žiri u sastavu: nastavnik kuharstva i voditelj prošlogodišnje pobjedničke ekipe Kruno Tilošanec, djelatnica Turističkog ureda Ksenija Zrna te poseban gost, akademik hrvatskog kulinarstva Branko Ognjenović.

Osim bograča, danas je Srednja škola Prelog pripremila i druge proizvode koje su predstavili javnosti.

Učenička zadruga ‘Drava’ prezentirala je ručno oslikane majice i platnene vrećice, kolačiće, domaću tjesteninu obojanu u šarene boje prirodnih materijala – mrkve, peršina i koprive, široke rezance i mlince, zatim začine za salatu od višnje, sok od bazge, tinkturu od kopriva, sirup od maslačka, tinkture od gaveza i trputca, ručno ubrane čajeve, lavandine vrećice, lavandine privjeske za ključeve ili torbe, melem od gaveza, smilja i gospine trave te ručno rađene sapune.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije