Vijesti / Grad Čakovec
Grad Čakovec
ODRŽANA Utrka Grada Čakovca, počeo Beerfest Sjever, puno subotnjih događanja

ODRŽANA Utrka Grada Čakovca, počeo Beerfest Sjever, puno subotnjih događanja

Utrkom Grada Čakovca, koncertom The Players Band Yazz Grooveom i Beerfestom, završio je drugi dan obilježavanja Dana Grada Čakovca, te bio najbolja uvertira u subotnje prijepodne, kad su ulice središta Čakovca bile ispunjene programima i posjetiteljima.

I ove godine Utrka Grada Čakovca imala je humanitarni karakter, te je sav prihod od prodaje startnih brojeva ove godine namijenjen Udruzi slijepih i slabovidnih osoba Međimurske županije. Unatoč ćudljivom vremenu, u trci je sudjelovalo preko 300 građana od onih najmlađih, preko aktivnih sportaša, dužnosnika, pa sve do umirovljenika.

Nakon utrke, najbolje mjesto za opuštanje i uživanje bila je terasa Gradske kavane, gdje je u organizaciji Grada Čakovca održan koncert pod nazivom The Players Band Yazz Groove. U jedinstvenoj obradi, publika je imala prilike čuti obrade svjetskih hitova od benda sastavljenog od hrvatskih i slovenskih glazbenika.

Veselo je bilo i u Starom Hrastu, gdje je održan prvi dan Beerfesta Sjever. Uz naravno pivo craft pivovara iz cijele Hrvatske, posjetitelje su zabavljali domaći bendovi, a suvišno je reći da je zabava potrajala duboko u noć.

Sunce je dodatno uljepšalo subotnje jutro i prijepodne. Nastavljen je Festival cvijeća, jagoda i tradicije, posjetitelji središta grada imali su prilike okrijepiti se bogračem koji su spremili učenici Srednje škole Prelog, ali i uživati u Smotri mažoretkinja.

Podijeljene su i medalje svoj djeci koja su sudjelovala u programu Športko. 70 djece vrtićke dobi dobilo je medalje, a volonteri i sponzori priznanja. U dvorani II. osnovne škole u Čakovcu pak se održao Međunarodni badmintonski turnir za djecu i mlade, a na streljani SRC Mladost Kup Grada Čakovca u streljaštvu.

Program obilježavanja nastavlja se u 17:00 sati u restoranu KTC, gdje će se održati koncert Zborova umirovljenika. Naravno, kruna današnjeg dana bit će veliki koncert Nene Belana na čakovečkom Trgu Republike, koji započinje u 20:00 sati.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!