FOTO Vatrogasci na Jugu u Čakovcu u novouređenom domu

Povodom Dana Grada Čakovca u utorak ujutro položen je vijenac i upaljene svijeće podno Spomenika poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata. Svijeće su zapaljene i podno Spomen-zida poginulim i nestalim braniteljima iz Međimurske županije.

Počast su odali gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, njegovi zamjenici Mario Medved i Zoran Vidović te predsjednik Gradskog vijeća Grada Čakovca Jurica Horvat. Tom je prilikom gradonačelnik Kovač istaknuo da i na ovaj način odajemo zahvalnost svim poginulima u Domovinskom ratu, koji su svojom krvlju omogućili da današnji dan slavimo u slobodi.

U ponedjeljak poslijepodne pak je svečano otvoren novoobnovljeni Vatrogasni dom na čakovečkom Jugu. Kako je tom prilikom rekao predsjednik DVD-a Pustakovec-Buzovec-Putjane Mario Medved, mještani Pustakovca te članovi DVD-a dom su izgradili 1935. godine svojim sredstvima te od onda nije značajnije obnavljan.

Osim novih prostora za vatrogasce, u njemu se nalaze i prostorije za Udrugu umirovljenika Jug te uredi Gradskog kotara Jug.

Gradonačelnik Kovač zahvalio se vatrogascima na svemu što čine za sigurnost građana i imovine. Uloženo je oko milijun i pol kuna, kompletno su obnovljene instalacije, pročelje, dograđeno stubište i sanitarni čvor, te kompletno uređeno i opremljeno potkrovlje.

Novim domom vatrogasci DVD Buzovec-Pustakovec-Putjane imat će još bolje uvjete, a važno je i što su uređene prostorije za rad Gradskog kotara te umirovljenika.

Prostore je blagoslovio župnik župe sv. Antuna Padovanskog fra Tomislav Božiček.

Večernje sate obilježila je povijest našeg grada. Naime, najprije je u izložbenom salonu Centra za kulturu otvorena izložba “Čakovec nekoć 2”. Riječ je o odabiru fotografija objavljenih na Facebook grupi Čakovčanke & Čakovčanci. Ove godine tema su bili ljudi, izloženo je stotinjak fotografija, sve iz privatnih arhiva, dakle nikad objavljene. Izložba će biti otvorena do kraja lipnja.

Kasnije pak je u prostorima Knjižnice “Nikola Zrinski” u Čakovcu, predstavljena knjiga “Međimurski tenis 1894.-2016 S treće strane mreže” Zvonka Vertuša. Riječ je o izuzetnoj knjizi koja govori o povijesti “bijelog sporta” u Čakovcu i Međimurju, poznatim i manje poznatim igračima koji su prošli kroz klub, ali i o povijesti našeg grada.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije