FOTO Nagrada za životno djelo Željku Goliku i Stjepanu Koraju

Povodom proslave Dana grada Čakovca u utorak, 29. svibnja u Centru za Kulturu Čakovec točno u podne održana je Svečana sjednica.

Brojne goste iz političkog, gospodarskog, društvenog, sportskog i vjerskog života pozdravili su domaćini gradonačelnik grada Čakovca Stjepan Kovač te predsjednik Gradskog vijeća Jurica Horvat.

Svečanosti su nazočili ministar gospodarstva poduzetništva i obrta
Darko Horvat, predsjednik SDP-a i saborski zastupnik Davor Bernardić, saborska zastupnica i predsjednica Odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo Bernarda Topolko, predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak, gradonačelnici i načelnici gradova i općina, gradski vijećnici, dobitnici ovogodišnjih nagrada i priznanja grada Čakovca, predstavnici mjesnih odbora, javnih ustanova, tvrtki i ostali uvaženi gosti.

Najsvečaniji trenutak bila je dodjela javnih priznanja Grada Čakovca zaslužnim pojedincima, udrugama i tvrtkama koje su svojim radom obilježile prethodnu godinu, ali ostavile dubok trag u životu grada Čakovca.

Ovogodišnja dobitnica priznanja za iznimno djelovanje na području znanosti, odgoja i obrazovanja je Dragica Benčik, ravnateljica Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec.

Nagrade za životno djelo (posthumno) pripale su Željku Goliku, istaknutom rukometnom treneru te Stjepanu Koraju, predsjedniku Atletskog saveza Međimurja i Atletskog kluba Međimurje iz Čakovca.

Ove godine nagradu na području Udruga dobila je Udruga gluhih i nagluhih osoba Međimurske županije, jedna od najuspješnijih udruga na ovom području u zemlji, a svojim sustavnim radom pružaju pomoć osobama s invaliditetom.

Zlatnik ‘Grb Grada Čakovca’, koji se dodjeljuje za iznimne zasluge u razvoju i promicanju ugleda i interesa Grada Čakovca, dodijeljen je fra Stanku Belobrajdiću današnjem župnom vikaru u župi sv. Antuna Padovanskog na čakovečkom Jugu. Drugi zlatnik pripao je istaknutoj obrazovnoj djelatnici i dugogodišnjoj ravnateljici Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec Tei Dragić Runjak.

Godišnje priznanje za iznimno djelovanje na području zdravstva i socijalne skrbi ove godine dobio je Klub liječenih alkoholičara ‘dr. Mato Golubić’ iz Čakovca, udruga koja ove godine slavi pola stoljeća kontinuiranog i uspješnog rada.

Ove godine priznanje za zasluge u gospodarstvu dobiva tvrtka
Lepi dečki Brewery iz Čakovca, a riječ je o mladoj tvrtki s proizvodnjom craft piva.

Kazališna družina ‘Pinklec’ iz Čakovca koja je lani proslavila 30 godina rada i djelovanja, dobitnica je godišnjeg priznanja na području umjetnosti i kulture, a 25 godišnjak, Badmintonski klub ‘Međimurje’ iz Čakovca iz područja sporta.

Za kraj svečanosti Kazališna družina Pinklec izvela je glazbenu točku ‘Bremenski svirači’.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije