Vijesti / Grad Čakovec
Grad Čakovec
FOTO Nagrada za životno djelo Željku Goliku i Stjepanu Koraju

FOTO Nagrada za životno djelo Željku Goliku i Stjepanu Koraju

Povodom proslave Dana grada Čakovca u utorak, 29. svibnja u Centru za Kulturu Čakovec točno u podne održana je Svečana sjednica.

Brojne goste iz političkog, gospodarskog, društvenog, sportskog i vjerskog života pozdravili su domaćini gradonačelnik grada Čakovca Stjepan Kovač te predsjednik Gradskog vijeća Jurica Horvat.

Svečanosti su nazočili ministar gospodarstva poduzetništva i obrta
Darko Horvat, predsjednik SDP-a i saborski zastupnik Davor Bernardić, saborska zastupnica i predsjednica Odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo Bernarda Topolko, predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak, gradonačelnici i načelnici gradova i općina, gradski vijećnici, dobitnici ovogodišnjih nagrada i priznanja grada Čakovca, predstavnici mjesnih odbora, javnih ustanova, tvrtki i ostali uvaženi gosti.

Najsvečaniji trenutak bila je dodjela javnih priznanja Grada Čakovca zaslužnim pojedincima, udrugama i tvrtkama koje su svojim radom obilježile prethodnu godinu, ali ostavile dubok trag u životu grada Čakovca.

Ovogodišnja dobitnica priznanja za iznimno djelovanje na području znanosti, odgoja i obrazovanja je Dragica Benčik, ravnateljica Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec.

Nagrade za životno djelo (posthumno) pripale su Željku Goliku, istaknutom rukometnom treneru te Stjepanu Koraju, predsjedniku Atletskog saveza Međimurja i Atletskog kluba Međimurje iz Čakovca.

Ove godine nagradu na području Udruga dobila je Udruga gluhih i nagluhih osoba Međimurske županije, jedna od najuspješnijih udruga na ovom području u zemlji, a svojim sustavnim radom pružaju pomoć osobama s invaliditetom.

Zlatnik ‘Grb Grada Čakovca’, koji se dodjeljuje za iznimne zasluge u razvoju i promicanju ugleda i interesa Grada Čakovca, dodijeljen je fra Stanku Belobrajdiću današnjem župnom vikaru u župi sv. Antuna Padovanskog na čakovečkom Jugu. Drugi zlatnik pripao je istaknutoj obrazovnoj djelatnici i dugogodišnjoj ravnateljici Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec Tei Dragić Runjak.

Godišnje priznanje za iznimno djelovanje na području zdravstva i socijalne skrbi ove godine dobio je Klub liječenih alkoholičara ‘dr. Mato Golubić’ iz Čakovca, udruga koja ove godine slavi pola stoljeća kontinuiranog i uspješnog rada.

Ove godine priznanje za zasluge u gospodarstvu dobiva tvrtka
Lepi dečki Brewery iz Čakovca, a riječ je o mladoj tvrtki s proizvodnjom craft piva.

Kazališna družina ‘Pinklec’ iz Čakovca koja je lani proslavila 30 godina rada i djelovanja, dobitnica je godišnjeg priznanja na području umjetnosti i kulture, a 25 godišnjak, Badmintonski klub ‘Međimurje’ iz Čakovca iz područja sporta.

Za kraj svečanosti Kazališna družina Pinklec izvela je glazbenu točku ‘Bremenski svirači’.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!