Vijesti / Grad Čakovec
Grad Čakovec
STJEPAN KOVAČ 'Vrijeme je da Čakovec dobije vanjske bazene'

STJEPAN KOVAČ 'Vrijeme je da Čakovec dobije vanjske bazene'

Grad Čakovec bogatim programom proslavio je svoje dane. Na svečanosti u čakovečkom Centru za kulturu gradonačelnik Stjepan Kovač rekao je kako se Čakovec razvio u modernu urbanu cjelinu, niti premalu niti preveliku, veličine i količinom sadržaja upravo po mjeri njegovih stanovnika.

- Čakovec je i grad u kojem njegovi stanovnici aktivno sudjeluju u životu grada te ga svojim aktivnostima obogaćuju. Sredina je i koja slovi kao dovoljno mirna za podizanje obitelji i dovoljno dinamična i inovativna za razvijanje poslova i poslovnih karijera - poručio je, između ostalog, Stjepan Kovač.

Izazovi koji su pred njima su veliki.

- Pred nama je rješavanje nekoliko ključnih stvari za razvoj grada. Nakon godina ulaganja u infrastrukturu, konačno se možemo i moramo pozabaviti projektima i planovima o kojim godinama govorimo a još ih uvijek nismo realizirali.

Vrijeme je da Čakovec dobije novu Gradsku tržnicu, otvorene bazene, uređen Trg Republike, IV. osnovnu školu, Centar za odgoj i obrazovanje, Multimedijalni centar za djecu i mlade. Moramo izgraditi i prostore za naše brojne udruge u kojima će imati kvalitetne uvjete za rad, vježbanje te prezentaciju svojih aktivnosti. Grad mora riješiti kritične prometne točke, poput obnove i prilaza nadvožnjaku te Sjeverne gradske zaobilaznice.

Sve to nije jednostavno ostvariti, no duboko sam uvjeren da ćemo za godinu dvije sve navedeno ili završiti ili započeti graditi! - poručio je gradonačelnik.

Središte grada očekuju velike promjene. Počet će obnova Trga Republike i Starog grada, nastavit će se s revitalizacijom Perivoja Zrinskih, a gradit će se i na prostoru bivšeg MTČ-a.

- Ukratko, središte grada za nekoliko godina izgledat će drukčije nego danas. Zajedno ćemo grad učiniti ljepšim i boljim. Vjerujem u Čakovec i njegove građane, te sam siguran da ćemo i ubuduće zajedno donositi ispravne odluke - rekao je Kovač.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!