STJEPAN KOVAČ ‘Vrijeme je da Čakovec dobije vanjske bazene’

Grad Čakovec bogatim programom proslavio je svoje dane. Na svečanosti u čakovečkom Centru za kulturu gradonačelnik Stjepan Kovač rekao je kako se Čakovec razvio u modernu urbanu cjelinu, niti premalu niti preveliku, veličine i količinom sadržaja upravo po mjeri njegovih stanovnika.

– Čakovec je i grad u kojem njegovi stanovnici aktivno sudjeluju u životu grada te ga svojim aktivnostima obogaćuju. Sredina je i koja slovi kao dovoljno mirna za podizanje obitelji i dovoljno dinamična i inovativna za razvijanje poslova i poslovnih karijera – poručio je, između ostalog, Stjepan Kovač.

Izazovi koji su pred njima su veliki.

– Pred nama je rješavanje nekoliko ključnih stvari za razvoj grada. Nakon godina ulaganja u infrastrukturu, konačno se možemo i moramo pozabaviti projektima i planovima o kojim godinama govorimo a još ih uvijek nismo realizirali.

Vrijeme je da Čakovec dobije novu Gradsku tržnicu, otvorene bazene, uređen Trg Republike, IV. osnovnu školu, Centar za odgoj i obrazovanje, Multimedijalni centar za djecu i mlade. Moramo izgraditi i prostore za naše brojne udruge u kojima će imati kvalitetne uvjete za rad, vježbanje te prezentaciju svojih aktivnosti. Grad mora riješiti kritične prometne točke, poput obnove i prilaza nadvožnjaku te Sjeverne gradske zaobilaznice.

Sve to nije jednostavno ostvariti, no duboko sam uvjeren da ćemo za godinu dvije sve navedeno ili završiti ili započeti graditi! – poručio je gradonačelnik.

Središte grada očekuju velike promjene. Počet će obnova Trga Republike i Starog grada, nastavit će se s revitalizacijom Perivoja Zrinskih, a gradit će se i na prostoru bivšeg MTČ-a.

– Ukratko, središte grada za nekoliko godina izgledat će drukčije nego danas. Zajedno ćemo grad učiniti ljepšim i boljim. Vjerujem u Čakovec i njegove građane, te sam siguran da ćemo i ubuduće zajedno donositi ispravne odluke – rekao je Kovač.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije