FOTO Vatrogasci Mačkovca dobili novo kombi vozilo

U petak navečer je u Mačkovcu održana primopredaja kombi vozila nabavljenog za potrebe tamošnjeg dobrovoljnog vatrogasnog društva. Vozilo je vrijedno oko 200 tisuća kuna, a osim za intervencije koristit će se i za prijevoze na natjecanja i edukacije.

Na prigodnoj svečanosti, pored predstavnika dobrovoljnih vatrogasnih društava s međimurskog područja, bili su i gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Čakovca Mario Medved, predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Mačkovec Dragutin Balog, te naravno predstavnik domaćeg DVD-a Nenad Damiš. Novo vozilo blagoslovio je župnik župe svetog Petra i Pavla Mačkovec Josip Blažon.

Prilikom primopredaje gradonačelnik Stjepan Kovač istaknuo je da su DVD-i u naseljima koja su u sastavu Grada Čakovca među najboljima u zemlji, a tome je razlog i kontinuirano ulaganje iz Gradskog proračuna u obnavljanje i nabavku opreme. Ovo vozilo nastavak je obnove voznog parka po čakovečkom dobrovoljnim vatrogasnim društvima, te će sigurno pomoći da rezultati koje postižu budu još bolji.

Zbog preventivnih akcija te stalnog educiranja i usavršavanja vatrogasaca, intervencija nema mnogo, no to ne znači da ovo vozilo neće biti iskorišteno. Koristit će se i za odlazak na vježbe, natjecanja i edukacije, rekao je Kovač.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Čakovca, zamjenik gradonačelnika Mario Medved, naglasio je da je ovo deveto vozilo u nizu koje je nabavljeno u sklopu plana nabavke kombi vozila za potrebe dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja Grada Čakovca.

DVD Mačkovec na vatrogasnim natjecanjima postiže izvrsne rezultate, što svjedoči o kvalitetnom i kontinuiranom radu. Novo vozilo zamijenit će staro koje ima dvadesetak godina, a omogućit će im postizanje još boljih rezultata, ali i skraćivanje vremena potrebnog za eventualne intervencije. Također, Medved je najavio i dodatna ulaganja u nabavku opreme za DVD u Vatrogasnoj zajednici Grada Čakovca. Riječ je o kompletu usisnih cijevi, užadi za vezanje, ključeva za spajanje te sitki.

Na novom vozilo zahvalio se i predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Mačkovec Dragutin Balog te predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Mačkovec Nenad Damiš. Ovo vozilo, rekli su, mnogo znači za ne samo za DVD, već i cijeli Mačkovec. Pokazuje i da Grad ulaže u sva društva, čime potiče ravnomjerni razvoj cijelog gradskog područja te svih udruga koje u njemu djeluju.

Ključeve je predsjedniku mačkovečkog DVD-a uručio gradonačelnik Stjepan Kovač, a nakon službenog dijela održano je i druženje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije