FOTO: Mladi sportaši pokazuju da čakovečki sport ima budućnost

>> FOTO: Mladi sportaši pokazuju da čakovečki sport ima budućnost

Gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač u utorak je u Gradskoj vijećnici primio sportaše koji su na nedavnim natjecanjima postigli zapažene uspjehe. Riječ je o tenisačici Ivi Makovec, karatistima KK “Globus” iz Čakovca, predvođenih Teom Kečkešom te rukometašima MRK “Čakovec”.

Kako je tom prilikom naglasio gradonačelnik Kovač, sport je jedan od najboljih promotora neke sredine, a Čakovec se svojim sportašima može više nego ponositi.

“Posebna je vrijednost u tome što ti uspjesi nisu slučajni, već rezultat dugotrajnog i napornog rada, a da je tome tako svjedoče i uspjesi mladih ljudi. Sport u Čakovcu ima budućnost, ponajprije zahvaljujući talentiranim sportašima, a zatim i činjenici da ćemo i dalje sredstva poreznih obveznika usmjeravati prema onima koji su uspješni i koji imaju mjerljive rezultate.”, rekao je Kovač.

Iva Mekovec prošli je tjedan osvojila turnir u Bolu na Braču, Teo Kečkeš brončanu medalju na Balkanskom prvenstvu u Crnoj Gori, a Kristijan Topličanec i Josip Slukić i, koji su također bili na prijemu, 5. mjesto. Rukometaši svih uzrasta, a posebice mladi postižu odlične uspjehe, a seniorska ekipa plasirala se u 2. hrvatsku rukometnu ligu.

Sportaši i njihovi treneri zahvalili su se gradonačelniku na podršci koji imaju u Čakovcu, naglasivši da svoj rad shvaćaju ozbiljno te da uskoro slijede još bolji rezultati.

Treba napomenuti da je u Grad došla još jedna potvrda kvalitetnog rada u podršci sportu. Naime, Hrvatski olimpijski odbor, odlučio je Gradu Čakovcu odobriti 70 tisuća kuna za nabavu kombi vozila koje će se kupiti za potrebe gradske zajednice sportova.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije