FOTO: Zahuktavaju se radovi u sklopu projekta “Aglomeracija Čakovec”

>> FOTO: Zahuktavaju se radovi u sklopu projekta “Aglomeracija Čakovec”

Nakon što su u ožujku započeli radovi na izgradnji kolektora uz prostor bivše vojarne, radovi na obnovi i izgradnji kanalizacijske mreže, koja se na širem čakovečkom području provodi u sklopu projekta “Aglomeracija Čakovec”, krenuli su punim intenzitetom. Paralelno se radi se na nekoliko mjesta, a uskoro slijedi i otvaranje novih gradilišta.

Kako javljaju iz “Međimurskih voda” d.o.o. koje su nositelj investicije, u tijeku su radovi na sanitarnom kolektoru Hrebec u Šenkovcu, koji će završiti početkom dvanaestog mjeseca. Radi se i u industrijskoj zoni Istok u Čakovcu gdje je prije mjesec dana počela rekonstrukcija dionice Kolektora IV i industrijskog kolektora.

Oni bi trebala biti gotova do 24. studenog. Radovi na rekonstrukcijama obavljaju se i na kolektorima I, II i III, a predvidivi završetak radova na njima je prosinac, odnosno veljača sljedeće godine. Prošli tjedan započeti radovi u ulici dr. Ante Starčevića trebali bi biti gotovi 23. rujna, kada bi trebala završiti i rekonstrukcija kod bivše vojarne.

U prvoj polovici kolovoza započet će radovi na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacijske mreže u Istarskom naselju u Čakovcu, a krajem mjeseca i rekonstrukcija dijela sustava odvodnje Šenkovec sa spojem na kolektor Hrebec. U listopadu pak započinju radovi na rekonstrukciji dijela kolektora u Preloškoj ulici.

Svi radovi u sklopu ovog projekta trebali bi završiti do kraja svibnja sljedeće godine. Inače, ukupna vrijednost projekta iznosi 273 milijuna kuna, a u sklopu njega u potpunosti će se rekonstruirati kanalizacijska mreža na širem području grada te modernizirati pročistač otpadnih voda.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije