Gradonačelnik i zamjenici zapalili svijeće na grobu Branka Šalamona

U ponedjeljak su se navršile dvije godine od iznenadne smrti bivšeg gradonačelnika Grada Čakovca i predsjednika Gradskog vijeća Čakovca Branka Šalamona. Tim povodom gradski dužnosnici na njegovom su grobu zapalili svijeće.

Odajući počast svom prethodniku, gradonačelnik Stjepan Kovač rekao je da je Šalamonovo jedanaestogodišnje upravljanje Čakovec ostavilo dobre temelje na kojem se danas grad razvija. Komunalno opremanje koje danas kulminira projektima Aglomeracija Čakovec i Novo Selo na Dravi, započelo je za njegovo vrijeme. Čakovec je u njegovo doba postao i Grad prijatelj djece, pokrenuti su i brojni projekti koji su temelj današnjem ubrzanom razvoju.

Branko Šalamon rođen je u Zagrebu 1948. godine, no od djetinjstva živi u Čakovcu. Bio je predsjednik Gradskog vijeća u mandatu 1997.-2001., gradonačelnik u mandatu 2001. – 2005. i 2005. – 2009. Na prvim neposrednim izborima za gradonačelnika 2009. godine, pobjeđuje u prvom krugu, kao kandidat koalicije SDP-a, HSS i HSU. Nakon izbora 2013. godine do smrti kratko obnaša dužnost predsjednika Gradskog vijeća. Branko Šalamon umro je 27. srpnja 2013. godine na Žirju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije